Follow:
boeken

Graphic Novel tip! Heartstopper 1 & 2 – Alice Oseman

heartstopper

Heartstopper 1 en 2 hebben mijn kennis laten maken met Graphic Novels. Voor mij een heel nieuw soort boeken om te lezen, maar na het lezen van deze twee ben ik om. Wat heerlijk om af en toe tussendoor een Graphic Novel te lezen! Nou zijn de boeken van Heartstopper ook wel ontzettend leuk, lief, aandoenlijk en gaaf! Iedereen die deze boeken heeft gelezen is lovend over Heartstopper. En ik snap helemaal waarom…

Heartstopper volume 1

heartstopper

De achterflap van het boek laat al zien waar het globaal over gaat. In dit boek heb je twee belangrijke hoofdpersonages. Charlie is een jongen die al uit de kast is gekomen. Hij is openlijk homo en op school is het bekend. Hij heeft wel ervaren dat hij door zijn geaardheid op school gepest is. Maar hij staat daar boven en heeft gelukkig een leuk clubje vrienden om zich heen.

Op school komt hij in de klas naast Nick te zitten. Een stoere jongen uit het rugbyteam. Groot, sportief en populair en volgens Charlie razend knap. Voor zover iedereen weet is Nick hetero, hij is daar zelf ook van overtuigd. Het klikt goed tussen Charlie en Nick en ze hebben het, als vrienden, erg leuk samen. Ze kunnen goed praten, hebben lol en beginnen echt een hechte vriendschap op te bouwen. Dat Charlie gevoelens voor Nick krijgt is natuurlijk lastig in deze situatie, met Nick als hetero jongen. Maar Nick raakt in de war van Charlie. Hij mist hem als hij niet in zijn gezelschap is en hij voelt zich anders dan bij andere vrienden….

heartstopper

Heartstopper Volume 2

heartstopper

Na het lezen van deel 1 wilde ik gelijk door met deel 2. Het voordeel van een Graphic Novel is de snelheid dat je door een boek heenvliegt. Soms is het fijn om even je ‘reading mood’ op te krikken met een snelle Graphic Novel tussendoor.

In deel 2 volgens we Charlie en Nick verder. Hoe ontwikkelt hun vriendschap? Durft Nick zich open te stellen voor zijn gevoelens?

heartstopper

Mening

Ik ben verliefd op Charlie en Nick! De manier hoe ze met elkaar om gaan, hun ontwikkelingen als personage, alles voelt zo écht. Juist voor een Graphic Novel, waarbij niet heel veel tekst komt kijken, vind ik het heel knap dat je merkt hoeveel groei de personages mee maken. De illustraties zijn tevens ook heel mooi en pakkend bij het verhaal. Het thema, wees jezelf en durf daar ook voor uit te komen, is ook helemaal van deze tijd. Ik vind het fijn om te horen dat er bij de middelbare school van mijn dochters een aantal kinderen zijn die gewoon mogen zijn wie ze willen zijn. Maar ik kan mij voorstellen dat er ook heel veel mensen zijn die dit nog lastig vinden.

Naar mijn mening zouden de Graphic Novels van Heartstopper perfect passen bij de Engelse lessen op de middelbare school. Laat de leerlingen deze boeken verplicht lezen, leukere verplichte “leeskost” is er niet! Na het lezen van Heartstopper weet ik zeker dat je Charlie en Nick in je hart zal sluiten. Ik kijk dan ook heel erg uit naar het derde deel wat begin 2020 uit komt. Ik kan niet wachten!

heartstopper

Beide delen krijgen van mij dik 5 sterren!

Informatie

Heartstopper Volume 1 & 2 – Alice Oseman

Uitgeverij Hodder

Paperback, 288 pagina’s (deel 1) & 320 pagina’s (deel 2)

ISBN: 9781444951387 en 9781444951400

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge