Follow:
boeken, review

Boekenreview: De vrouw in het raam – A.J. Finn

De vrouw in het raam

Als Stephen King en Tess Gerritsen lovend zijn over dit boek, dan maakt mij dat reuze nieuwsgierig. (aangezien dat twee auteurs zijn die ik erg bewonder!). Ook de cover nodigt zeker uit tot lezen. Een paar weken geleden, toen het nog wat schemerig buiten was, heb ik deze thriller gelezen. Eindelijk nu mijn review online ­čśë

Achterflap

“Anna Fox woont alleen, verlaat haar huis in New York bijna nooit en werkt als online psycholoog. Ze drinkt de hele dag door, ze kijkt oude films en bespioneert haar nieuwe buren. Op een nacht denkt Anna te zien hoe de buurvrouw wordt vermoord. Ze belt de politie, maar die vinden geen enkel bewijs. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waar? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.”

De vrouw in het raam

Ik-persoon Anna is een bijzonder geval. Door haar pleinvrees komt ze nooit buiten en leeft zij volledig geïsoleerd in haar zeer ruime woning. Haar dagelijkse bezigheden beperken zich tot drinken, medicijnen slikken (in niet echt de juiste hoeveelheden), oude films kijken en online schaken en fora bezoeken. Ook houdt ze haar buren goed in de gaten door te gluren en te fotograferen. Ze is gescheiden van haar man, en gedurende het boek heeft ze alleen telefonisch contact met hen. In haar huis is nog wel een huurder aanwezig met wie ze af en toe wat contact heeft, maar verder is haar leven niet heel afwisselend.

Als er nieuwe overburen arriveren lijkt haar leven wat meer op te leven. De zoon komt aan de deur om kennis te maken en zo ook de moeder van de zoon. Door deze ontmoetingen lijkt Anna gefixeerd te raken door dit gezin. Zeker als ze na een paar dagen voor haar ogen een moord in het huis van de nieuwe buren ziet gebeuren. De moeder, die onlangs nog bij haar langs kwam, wordt voor haar ogen vermoord. De politie blijkt helemaal geen sporen te kunnen vinden voor een moord en Anna wordt niet geloofd. Maar ze heeft het toch werkelijk zien gebeuren?

Ook weet je als lezer dat Anna een traumatische gebeurtenis in haar leven heeft meegemaakt. Al weet je niet meteen wat voor gebeurtenis. Dit komt mondjesmaat aan het licht. De auteur weet heel goed Anna’s aandoening, agorafobie, te omschrijven. Sommige reacties zijn voor Anna volkomen normaal terwijl ze voor een buitenstaander zeer vreemd kunnen overkomen. Hierdoor komt ze vaak warrig over wat natuurlijk niet in haar voordeel werkt bij het overtuigen van de politie van haar gelijk. In combinatie met haar vaak beschonken situatie kan soms warrige situaties opleveren tijdens het lezen, maar op een gegeven moment zal alles duidelijk worden.

Heel veel spannende sc├Ęnes in het boek moet je niet verwachten, vandaar dat het ook ├ęcht een psychologische thriller is. De psychische toestand van Anna komt veelvuldig aan bod wat het boek zeer interessant maakt. Zeker als ze tot twee keer toe haar angsten overwint door naar buiten te gaan, puur om haar gelijk te behalen met wat ze heeft gezien. Daarentegen zijn de plottwisten en de uiteindelijke onthulling van de mysteries zo ingenieus dat die voor mij volkomen onverwacht waren. Absoluut Alfred Hitchcock waardig!

“De vrouw in het raam is een klassieke noir-thriller die je zal verbazen.”

Informatie

De vrouw in het raam – A.J. Finn

Uitgeverij Cargo

Paperback, 416 pagina’s

ISBN: 9789403103501

Prijs: 19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Dit klinkt ernstig.
  Maar spannend.
  Goede boekenschrijver.

  mei 7, 2018 at 05:41
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge