Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: De Avonturen van Tommie en Lotje – Jacques Vriens

Tommie en Lotje

Wat fijn vind ik het, om te merken dat bij Thomas zijn woordenschat ontzettend vooruit gaat. En dit is zeker te danken aan het vele voorlezen wat wij sinds een jaar doen. Elke avond voor het slapen gaan lezen wij voor en soms overdag als Thomas even een relaxmomentje nodig heeft. Gelukkig is de keuze aan leuke kinderboeken enorm. Van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum ontving ik een super leuk voorleesboek van Jacques Vriens, De Avonturen van Tommie en Lotje Deel 2.

Tommie en Lotje

Achterflap

“Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar kleine broertje Tommie. Zo gaan ze logeren bij oma, ploegen ze per ongeluk de hele tuin om omdat ze denken dat er een schat ligt en maken ze stiekem een toverdrankje in de badkamer. Maar ze moeten ook een van de kleine poesjes van kat Nel begraven en sluiten vriendschap met een meisje dat nieuw is in de buurt.”

De verhalen doen mij een beetje denken aan Jip en Janneke. Heerlijke korte hoofdstukken met elk een spannend avontuur. Jacques Vriens schrijft op een hele fijne manier zodat het voor kinderen heel goed te volgen is. Een boek met een lach en een traan want sommige verhaaltjes zijn ontzettend grappig, maar zoals het verhaaltje over het dode poesje (wat ik toevallig gisteravond voorlas), dat was best verdrietig. Het mooie aan de verhaaltjes vind ik dat het uitnodigt om daarna nog even met je kind na te praten. Zeker voor Thomas ontzettend goed om hem te stimuleren om na te denken over wat ik net heb voorgelezen. Zo leuk om hem in zijn eigen woorden het voorgelezen verhaaltje samen te vatten!

Tommie en Lotje

De verhaaltjes zijn vrolijk geïllustreerd door Kees de Boer. Deze illustraties versterken de verhaaltjes en dat maakt het voorlezen extra leuk!

Tommie en Lotje

Net als bij Jip en Janneke kan dit boek eindeloos lang mee. De verhaaltjes vervelen niet en zijn juist leuk om vaker voor te lezen. Juist als kinderen een verhaal herkennen gaan ze mee helpen invullen wat er in het verhaal gaat gebeuren. Dit geeft hele leuke situaties altijd. Heel veel verhaaltjes in het boek zijn ook herkenbaar voor kinderen. Welk kind gaat nou niet logeren bij oma? En een speurtocht hebben veel kinderen ook al eens gedaan. En een verhaaltje over sparen, waar spaart jouw kind voor? Of het verhaaltje dat Lotje ziek is, en niet naar buiten mag nét nu er sneeuw ligt. Allemaal herkenbare situaties die bij veel kinderen reacties zal uitlokken. ‘Hé, ik spaar ook voor nieuwe autootjes!’ of ‘Mam, ik ga ook in de vakantie logeren bij opa en oma!’

Tommie en Lotje

Het boek is verdeeld in drie categorieën:

 • De spannendste avonturen van Tommie en Lotje
 • De liefste avonturen van Tommie en Lotje
 • De gekste avonturen van Tommie en Lotje

Elke categorie heeft een flink aantal verhalen om voor te lezen. Je hebt dit boek niet 1,2,3 uit! Een boek voor heel veel uurtjes voorleesplezier!

Informatie

De Avonturen van Tommie en Lotje deel 2 – Jacques Vriens

Uitgeverij Unieboek het Spectrum

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789000360192

Prijs: 17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooie illusstraties!
  Vrolijk gekleur en leuk om kado te geven.

  mei 5, 2018 at 08:48
 • Reply Miranda

  Lijkt mij inderdaad een mooi voorleesboek.

  mei 10, 2018 at 21:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge