Follow:
boeken

De dood in haar handen – Ottessa Moshfegh

Soms lees je een achterkant van een boek en raak je meteen geïnteresseerd in het verhaal. Dat had ik met deze roman. Ik kreeg een persbericht via de email, las de synopsis en vroeg het boek meteen aan. Dit verhaal wekte mijn interesse! Maar soms kan het verhaal dan toch heel anders uitpakken dan je had verwacht. Of dat in positieve zin of in negatieve zin is, dat lees je in mijn recensie.

Synopsis ‘De dood in haar handen’ – Ottessa Moshfegh

Tijdens de dagelijkse boswandeling met haar hond stuit Vesta Gul op een handgeschreven briefje. Er staat: ‘Haar naam was Magda. Niemand zal ooit weten wie haar heeft vermoord. Ik was het niet. Hier ligt haar lichaam.’

Vesta is van streek, ze is pas kortgeleden, na de dood van haar man, naar deze omgeving verhuisd en kent nog vrijwel niemand in de buurt. En ze is altijd al een beetje in de war. Het briefje wordt een obsessie en ze richt zich volledig op deze onbekende vrouw: wie was zij en waarom moest zij dood?

Samenvatting

In dit boek, wat zo’n 250 pagina’s telt, zit je in het hoofd van hoofdpersonage Vesta. Ze is een warrig personage waardoor het verhaal niet heel vlot leest. Vesta heeft de neiging van de hak op de tak te springen en je moet als lezer je aandacht er goed bijhouden om het een beetje te volgen.

Vesta vindt het briefje tijdens het uitlaten van haar hond. Haar hond is haar beste maatje en geeft haar de regelmaat van de dag die ze nodig heeft. Ze besluit het briefje mee te nemen en probeert op haar manier te achterhalen wat het briefje betekent en wie Magda was. Door in de buurt op onderzoek uit te gaan hoopt ze tot een antwoord te komen.

Mening (kan spoilers bevatten)

Toen ik het boek dichtsloeg nadat ik het uit had gelezen wist ik niet zo goed wat ik nou eigenlijk had gelezen. Er komen geen tot weinig antwoorden en daardoor een erge anticlimax. Je hoopt op een afgerond verhaal, waarin antwoorden komen op het mysterieuze briefje, maar eindigt met “niets”. Dit boek was voor mij een enorme teleurstelling.

Informatie

De dood in haar handen – Ottessa Moshfegh

Uitgeverij De Bezige Bij

Hardcover, 255 pagina’s

ISBN: 9789403198606

Prijs: €22,99

Verkrijgbaar bij oa Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge