Follow:
boeken, kids

Ember en de ijsdraken – Heather Fawcett

Een kinderboek met een prachtige cover trekt altijd meteen mijn aandacht. Dit boek is absoluut een pareltje om naar te kijken. Een magische draak, mooie koperen/gouden glanzende cover, veelbelovend…. Magisch, draken en drakenjagers, vriendschap….een heerlijk boek om jezelf in te verliezen.

Synopsis ‘Ember en de ijsdraken’

Ember komt voortdurend in de problemen. Niet handig, als je eruitziet als meisje maar je eigenlijk een zeldzame vuurdraak bent en iedereen op je jaagt. Om Ember in veiligheid te brengen stuurt haar vader haar naar Antartica. Maar daar ontdekt Ember de jacht op ijsdraken, en stort ze zich nog dieper in de problemen. Want de ijsdraken moeten gered, al kost het haar haar eigen leven.

Samenvatting

Het verhaal begint wanneer stormmagiër Lionel St. George Ember vindt als babydraakje. Haar ouders zijn vermoord voor hun schubben en Lionel besluit Ember mee te nemen. Hij verandert haar met magie in een meisje om haar te beschermen en een “gewone” jeugd te geven. Ember zou de laatste vuurdraak zijn en dat maakt het leven voor haar gevaarlijk. Er zijn namelijk mensen die alles over zouden hebben voor haar schubben.

Je leest vanuit het perspectief van Ember. Je leert haar hierdoor heel goed kennen. Je leest dat ze zich vaak eenzaam voelt, ze voelt zich anders en moet hard werken om haar instincten als vuurdraak te onderdrukken. Wanneer het weer fout gaat, en ze weer wat in vuur en vlam zet besluit Lionel dat het beter is om Ember naar zijn zus in Antartica te sturen. Daar kan ze weinig kwaad en Lionel zal ondertussen proberen iets te bedenken voor Ember om haar vuur-instincten te beteugelen.

Ember zal in Antartica voor het eerst echt vrienden maken. Iets wat ze nog best lastig vindt. Want hoe zouden haar nieuwe vrienden reageren als ze erachter kwamen wat Ember eigenlijk écht is? Samen met Nisha en Moss gaat ze op avontuur om de ijsdraken te beschermen tegen de ijsdrakenjagers. Iets wat heel gevaarlijk en avontuurlijk is. Zal het de vrienden lukken dit voor elkaar te krijgen? En komen Nisha en Moss achter het grote geheim van Ember

Conclusie

Dit fantasierijke verhaal leest heel prettig weg en de personage komen echt tot leven. Een spannend verhaal vol avontuur en magie wat ook nog eens heel sfeervol is beschreven. Ik voelde meteen sympathie voor het personage Ember. Een meisje wat anders is en niet altijd wordt begrepen. En juist dat meisje is stoer en heldhaftig! Ik hou ervan!

Het verhaal is wellicht niet heel erg uniek, maar ik heb er erg van genoten en wanneer Thomas ietsje ouder is weet ik zeker dat hij dit boek ook met veel plezier zal gaan lezen.

Informatie

Ember en de ijsdraken – Heather Fawcett

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 352 pagina’s

ISBN: 9789026151200

Prijs: €16,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge