Follow:
gezin, kids, samenwerking

Tips voor het kopen van wasbare luiers

Zelf ben ik er al een flinke tijd uit, luiers. Ik kan mij die periodes nog goed herinneren. In de tijd van mijn oudste twee was er nog niet zo heel veel bekend over een betere keuze voor het milieu voor wat betreft luiers. Je kocht een pak luiers en keek meer naar de prijs dan dat je nadacht over het milieu. Tegenwoordig is dit veel vaker een onderwerp waar (aanstaande) ouders over nadenken. En dat is mooi! Luiers zijn natuurlijk niet al te best voor het milieu. Maar waar moet je naar kijken? Wat is een slimme keuze? Hieronder heb ik wat tips verzameld die de keuze welke wellicht wat makkelijker maken.

Wegwerpluiers of wasbare luiers?

Allereerst moet je als ouder de keuze maken: ga je voor wegwerp luiers of wasbare luiers? Niet alleen het milieu is iets wat hierin meespeelt, ook of je het ‘extra werk’ wat bij de wasbare komt kijken erbij wilt. Tegenwoordig kiezen steeds meer ouders voor de milieubewuste keuze en gaan voor uitwasbare luiers. Dit scheelt een paar duizend wegwerpluiers! En dan?

Keuzestress

Eigenlijk is het niet nodig om keuzestress te hebben. Bij bijvoorbeeld de billenboetiek kan je heel makkelijk je pakket samenstellen. Je kan het stap voor stap helemaal zelf samenstellen en er staat duidelijke uitleg bij de producten. Ben je helemaal niet zo goed in dat zelf beslissen? Dan kan je de keuze ook overlaten aan de experts. Zij stellen dan een box voor je samen aan de hand van jouw aangegeven voorkeuren (kleuren/dessins). Ideaal! Je zou overigens ook langs de winkel in Utrecht kunnen gaan en ter plaatse je laten adviseren.

Basisluiers

Bij wasbare luiers gebruik je altijd een basisluier waar het overbroekje overheen gaat. Deze was je dus telkens uit en kan je hergebruiken. Dit is natuurlijk niet het leukste taakje van wasbare luiers, maar het hoort er nou eenmaal bij 😉

De Bamboozle van Totsbots en de Organics van Popolini zijn in vele vrolijke kleuren verkrijgbaar, dat is niet voor niks. Zou je kiezen voor witte exemplaren dan heb je een grote kans dat deze na het wassen niet altijd meer helemaal wit te krijgen zijn.

En kijk eens wat een schattige printjes de inlegsystemen hebben! Dat maakt het wassen toch al een stuk minder erg? 😉

Overbroekjes

De keuze aan overbroekjes is gigantisch! Er zijn ontzettend veel merken overbroekjes verkrijgbaar dat het best lastig is de juiste keuze te maken. Op de site van billenboetiek staan van elk merk de voordelen en nadelen netjes vermeld. Op die manier kan je kijken welk merk, en dus welk overbroekje, het beste bij jou en je kindje past.

Neem dus rustig een kijkje online voordat je besluit een pakket aan te schaffen. Het kopen van een pakket wasbare luiers is een investering. Het is in aanschaf een stuk duurder dan een pak kant en klare luiers bij de drogist. Maar uiteindelijk ben je een stuk voordeliger uit en help je het milieu ook een handje! Als ik nu nog een kind in de luiers zou hebben wist ik het wel 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge