Follow:
beauty

Biologisch tandenpoetsen 5000 jaar Ayurvedische wijsheid in 3 tubes

De weg naar een gezond gebit? Die is steeds vaker puur natuur. Poetsen kan namelijk helemaal biologisch, met een tandpasta die 5.000 jaar Ayurvedische wijsheid samenbrengt in een tube. Volgens de eeuwenoude kruidenleer draait het allemaal om evenwicht en balans: zonder gezond tandvlees geen mooie tanden – en daar zijn helemaal geen chemische stoffen voor nodig. Kruiden, planten en bomen uit de Himalaya hebben alle eigenschappen in zich die jouw mond nodig heeft om in topconditie te blijven. Zo zorgt neemkruid voor schone tanden, granaatappel voor gezond tandvlees en xylitol uit berkenbomen voor sterk glazuur. Himalaya Herbals introduceert deze nieuwe manier van tandenpoetsen met drie Botanique tandpasta’s: Complete Care in de smaken Mint en Kaneel en een Whitening tandpasta met een verfrissende pepermuntsmaak.

Gezonde wisselwerking

Ayurveda staat wel bekend als de wetenschap van het leven. Deze klassieke Indiase visie op gezondheidszorg bekijkt de mens als geheel en een aandoening of klacht als onderdeel daarvan. Niets staat op zichzelf, alles is met elkaar verbonden – en balans is daarom essentieel. In de Ayurvedische tandheelkunde wordt om die reden nooit gefocust op één aspect van mondverzorging, maar wordt de mond altijd in zijn totaliteit behandeld. Zo begint een gezond gebit met gezond tandvlees dat niet gaat bloeden. Mooie tanden zijn vrij van plak en tandsteen, wat er weer voor zorgt dat er geen gaatjes ontstaan. Het is een wisselwerking die volgens de Ayurvedische traditie met kruiden in stand wordt gehouden.

Voor het immuunsysteem van je mond

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar in bijna elke tandpasta zit fluoride, schuimmiddel sodium-laurylsulfaat (SLS) en zoetstoffen. Nergens voor nodig, want de Botanique tandpasta’s zijn net zo effectief en werken niet op basis van chemie, maar op basis van de natuur. Een belangrijk ingrediënt is triphala, een beroemde Ayurvedische blend van drie geneeskrachtige vruchten1 die werkt tegen gaatjes, bloedend tandvlees en tandvleesontsteking2. Ook granaatappel-extract draagt haar steentje bij door micro-organismen die plak veroorzaken aan te pakken en te helpen bij tandvlees-problemen.3 Arabische gom heeft een antibacteriële werking en zorgt dankzij haar samentrekkende eigenschappen voor een hygiënische mond.4 Neemblad tenslotte helpt om tanden en tandvlees schoon en gezond te houden. Samen stimuleren deze natuurlijke en bewezen werkzame ingrediënten het immuunsysteem van de mond voor een sterk en gezond gebit.

Ananas en papaja voor witte tanden

Er zijn drie Himalaya Botanique tandpasta’s voor een volledige verzorging van de mond. Complete Care in de smaak Mint helpt tandplak te verwijderen, geeft een frisse adem en laat de tanden stralen. Wie zin heeft in een ander smaakje bij het poetsen kiest Complete Care Kaneel. Deze tandpasta heeft dezelfde eigenschappen als de Mint, maar dan met een pittige twist. Whitening Complete Care tenslotte zorgt voor wittere tanden door de enzymen papaïne uit ananas en bromelaïne uit papaja. Uiteraard beschermt ook deze tandpasta tegen tandplak en de pepermuntsmaak zorgt voor een lekkere smaak en frisse adem.

Getest!

Zelf heb ik de Complete Care tandpasta met kaneel smaak getest. Ik moest er wel even aan wennen omdat ik zelf Parodontax gebruik ( en die heeft natuurlijk een hele specifieke smaak ). Ik moet zeggen dat ik het wel ontzettend prettig vond van smaak. De rest van het gezin heeft de andere 2 tubes in gebruik en zijn er zeer over te spreken. Het feit dat je weet dat je een biologisch product gebruikt maakt het extra fijn in gebruik. Geen rotzooi, gewoon natuurlijk!

De tubes zijn verkrijgbaar op himalayaproducten.nl en zijn nu in de aanbieding voor 5,99 ( normaal 7,99 ).

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Reply Romy

  Wat goed dat er nu ook echt biologische tandpasta bestaat! Kaneelsmaak klinkt me niet meteen als muziek in de oren voor tandpasta, maar het lijkt me het proberen waard 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Wat staat er op mijn bucketlist?My Profile

  februari 26, 2017 at 08:04
 • Reply Natascha

  Ik heb serieus nog nooit nagedacht over de ingrediënten die in mijn tandpasta zitten… Ik gebruik altijd Sensodyne omdat dat het enige merk is dat me helpt bij mijn gevoelige tanden (heb er toevallig een blogpost over in de planning hihi). Het idee van de natuurlijke tandpasta spreekt mij wel heel erg aan maar een kaneel smaak lijkt me dan weer gek, gewoon puur het idee.

  februari 26, 2017 at 08:41
 • Reply Jolanda

  Wat een fijne review! Ik moet ze nog testen. Ben erg benieuwd!

  februari 26, 2017 at 10:21
 • Reply Irina

  Het klinkt interessant! Als kind had ik een hekel aan de smaak van ‘grote-mensen-tandpasta’ dus dit had ik toen moeten weten! Haha

  februari 26, 2017 at 10:35
 • Reply chucky1012

  Duidelijke review.
  Ik heb nog nooit zo een dure tandpasta gekocht.
  Ik zal even een kijkje nemen in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxo

  februari 26, 2017 at 12:54
 • Reply Annette

  Die met papaya lijkt me heerlijk maar met kaneel klinkt ook goed zeg.

  februari 26, 2017 at 16:14
 • Reply jonna@burgertrutjes

  j
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Grote voorjaarsschoonmaak – ben jij er klaar voor?My Profile

  februari 27, 2017 at 06:40
 • Reply Jessica J.

  Oké, dit klinkt ontzettend goed! Alleen die kaneelsmaak vind ik wat vreemd. En brrr, Parodontax. Wat een gruwelijke smaak! 😀 Sterk dat jij je tanden daarmee kan poetsen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #43 • Nieuwe Yankee Candle-geuren en cadeautjes!My Profile

  februari 27, 2017 at 11:53
 • Reply Bianca

  Mijn tandarts vertelde mij dat het beter is om een tandpasta te gebruiken met fluoride. Zeker voor kinderen. Fluoride voorkomt gaatjes, misschien een idee om het zelf even aan je tandarts na te vragen. Ik ben er vandaag nog geweest.

  februari 27, 2017 at 18:58
 • Reply Hanneke Bergen

  Ik ben door je blog wel heel nieuwsgierig naar het product! Ben benieuwd! : ) & al die smaakjes klinken me ook niet verkeerd in de oren haha..

  februari 28, 2017 at 20:37
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge