Follow:
boeken, review

Boekenreview: S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

stags

Wat je ook van het verhaal S.T.A.G.S. vindt, de cover is wat mij betreft al een winnaar. De cover springt direct in het oog en nodigt absoluut uit tot lezen. De 3 stukjes tekst op de cover ‘Negen studenten. Drie bloedsporten. Een dodelijk weekend.’ zorgen ervoor dat je als lezer ontzettend nieuwsgierig wordt wat er in dit verhaal zal gaan gebeuren. Maar maakt deze cover de beloftes waar?

stags

Ook na het zien van de achterkant van het boek werd ik enthousiast en wilde ik het boek zo snel mogelijk lezen. Ik had hoge verwachtingen en begon met die verwachtingen aan het boek.

Het verhaal gaat over Greer, een meisje waarvan haar vader een lange reis voor zijn werk moet gaan maken. Ze kan kiezen om bij haar tante in te trekken of naar Saint Aidan the Great School te gaan. Deze prestigieuze school, waar voornamelijk rijke kinderen naar toe gaan, wordt de keuze van Greer.

Op deze school heb je een groepje die zichzelf de Middeleeuwers noemt. Zij zijn hét groepje waar eigenlijk iedereen stiekem bij wil horen. Zij zweren alle moderne vormen van technologie af. Greer komt niet uit een rijke familie en is verknocht aan films en Social Media en valt dus buiten de boot. Tóch ontvangt zij een uitnodiging om een weekend door te brengen op het landgoed van één van de Middeleeuwers.

Het bespreken van een thema als Social Media afzweren is helemaal van deze tijd. Er zijn natuurlijk heel veel mobieltjes-verslaafden en het idee om het (helemaal) af te zweren zet de jeugd wellicht wel aan het denken.

De manier van schrijven vond ik erg leuk. Greer leek soms direct tot de lezer te spreken wat haar meteen een stuk persoonlijker maakte. Greer heeft met haar vader een “dingetje” om situaties te linken aan fragmenten uit films die zij hebben gezien. Persoonlijk vond ik dit af en toe too much worden. Ook als Greer al lang en breed op school is, en haar vader niet meer in beeld is, blijft ze met die film vergelijkingen doorgaan. Ik was daar op een gegeven moment wel een beetje klaar mee.

Ondanks dat Greer een waarschuwing krijgt om niet naar het weekend van de Middeleeuwers toe te gaan , met als leider Henry de Warlencourt (die Greer warme gevoelens geeft), gaat Greer uit nieuwsgierigheid toch. Als lezer krijg je het gevoel dat op dat weekend heel veel spannends staat te gebeuren. Maar omdat er in het begin van het boek naar mijn mening al teveel informatie is weggegeven weet je als lezer al eigenlijk een beetje wat er staat te gebeuren. Ook zijn de gebeurtenissen die dat weekend beschreven worden niet heel spannend. Ik had hier tóch hogere verwachtingen van.

stags

Op ongeveer twee derde van het boek is het verhaal eigenlijk wel verteld. Heel veel spannends wordt er daarna ook eigenlijk niet meer beschreven. Er komt nog wel een plotwending aan het eind die het verhaal een beetje open houdt, wellicht voor een vervolg?

Het idee van een dodelijk weekend met als thema’s jagen, schieten, vissen is ontzettend leuk bedacht. Ik vond het alleen jammer dat het zo voorspelbaar en zonder enige spanning beschreven werd. Hier had veel meer uit gehaald kunnen worden door de auteur. Het hoofdstuk ‘vissen’ had nog de meeste spanning, alleen daar wist je als lezer al wat er ging gebeuren door de grote spoilers aan het begin van het boek.

S.T.A.G.S. is een boek die voor de jonge lezer best een super leuk en spannend verhaal kan zijn. Voor de meer ervaren lezer zal het qua spanning weinig voldoening geven.

Tóch zal ik een eventueel vervolg wel lezen. Wellicht dat de auteur dan de spoilers achterwege laat aan het begin van het boek, dan zal het verhaal meteen een stuk spannender worden gok ik. 😉

 

Informatie

S.T.A.G.S. – M.A. Bennet

Uitgeverij Meis & Maas

Paperback, 304 pagina’s

ISBN: 9789030503477

Prijs: 17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Jammer dat het eind open is….
    Maar de titel klinkt spannend….

    april 19, 2018 at 07:10
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge