Follow:
boeken, kids

De geheimen van Winterhuis Hotel – Ben Guterson (kan spoilers bevatten voor deel 1)

winterhuis

Alleen voor de covers van deze serie wil je de boeken al hebben. Wat een fantastische cover heeft deze kinderserie. Deel 1 van Winterhuis Hotel vond ik al fantastisch. Een spannend en magisch verhaal om heerlijk bij weg te dromen. Nu is deel 2 ook beschikbaar! Ook weer vol met mooie illustraties en wederom een spannend en magisch verhaal. Hoe zou het Elizabeth vergaan wanneer ze weer terugkeert in Winterhuis Hotel?

Synopsis ‘De geheimen van Winterhuis Hotel’

Achter het schilderij zat een deur… Elizabeth deed de deur geruisloos open en knipte haar zaklamp aan, toen ging ze naar binnen. Koude lucht vulde haar longen. Ze was alleen in de geheime gang.

Elizabeth keert terug naar Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Het is er fantastisch met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken. Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek…

Elizabeth en Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Winterhuis. Waarom? Wat – of wie – is daar verborgen? Elizabeth voelt het aan alles: ze is in groot gevaar.

winterhuis

Samenvatting

Elizabeth heeft er een jaar op moeten wachten, ze mag eindelijk weer naar Winterhuis Hotel! Wat heeft ze de sfeer en het warme gevoel van het hotel gemist. Ook als was het vorig jaar best spannend en gevaarlijk, Elizabeth wil niets liever dan het leven bij haar oom en tante ontvluchten. Ook mist ze haar vriend Freddy heel erg!

Wanneer ze aankomt bij het hotel heeft ze tijdens de reis al een hoop meegemaakt. In de bus zat een vreemd onaardig gezin met een nog vervelendere zoon. Ze voelde meteen al dat dat gezin iets kwaads in de zin heeft. En laat die familie nou ook net een verblijf hebben geboekt bij Winterhuis Hotel!

Ook het feit dat Elizabeth beschikt over magische krachten maakt dit boek extra spannend. Want Elizabeth voelt dingen die anderen niet voelen en daardoor komt zij telkens in bizarre situaties terecht. En laten die nou te maken hebben met die vreemde onaardige jongen en een meisje die bevriend lijkt te zijn met Freddy…

winterhuis

Het boek staat ook weer vol met mooie illustraties die het verhaal extra dimensie geven. Zelfs voor volwassenen is dit erg leuk om telkens tijdens het lezen tegen te komen.

In het verhaal komt niet alleen magie voor maar ook taalkundig is het een erg leuk boek. Bij elk hoofdstuk bestaat de titel uit een anagram omdat Elizabeth en Freddy elkaar telkens uitdagen met het benoemen van anagrammen. Dit is voor de lezers nog een extra leuk accent in het boek. Ook de puzzel die Elizabeth en Freddy in dit verhaal weer moeten ontrafelen is een extra uitdaging voor de lezers. Lukt het je als lezer om mee te puzzelen? Laat die hersens kraken!

Door al deze leuke extra toevoegingen heeft deze serie voor mij al iets speciaals. De mooie covers, taal-dingetjes, illustraties en een magisch verhaal maken dit boek tot een absolute aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 11.

winterhuis winterhuis

Informatie

De geheimen van Winterhuis Hotel – Ben Guterson

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 328 pagina’s

ISBN: 9789025877712

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge