Follow:
boeken, review

Boekenreview: Vlinders in Central Park – Sarah Morgan

Tuinarchitect Frankie Cole gelooft niet in de liefde. Bij de scheiding van haar ouders zat ze op de eerste rij, en dat heeft haar voorgoed van alle romantische dromen genezen. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is Matt – en dat komt omdat hun vriendschap totaal platonisch is. Maar waarom wordt ze dan als hij in de buurt is de laatst tijd telkens zo zenuwachtig?

Vlinders in Central Park las ik tijdens mijn vakantie in Engeland. Ik heb dit boek als ebook gekregen en ik vind het heerlijk om af en toe mijn échte boeken af te wisselen met een ebook op mijn e-reader. En als je dit boek dan ook nog leest in het zonnetje in een prachtige tuin, lijkt het wel of het verhaal nog eens meer tot leven komt.

“Veel liefs uit Manhattan In New York is ware liefde moeilijk te vinden – al is die soms dichterbij dan je denkt! Voor bloemstylist Frankie Cole bestaan happy ends alleen in sprookjes; na de desastreuze scheiding van haar ouders is ze haar geloof in de liefde verloren. Mannen houdt ze daarom het liefst veilig op afstand. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is haar vriend Matt – en dat is zuiver platonisch. Maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand: waarom slaat haar hart telkens op hol als ze bij hem is? Matt Walker is al jaren verliefd op Frankie, maar hij laat niets merken. Hij weet immers dat ze allergisch is voor alles wat met liefde te maken heeft. Toch heeft hij de laatste tijd sterk de indruk dat ze hem met andere ogen bekijkt. Als hij niet beter wist, zou hij zelfs zeggen dat ze met hem flirt! Zal hij het erop wagen en haar kussen terwijl de zon ondergaat in Manhattan?”

Ondanks dat ik het eerste deel in deze serie nog niet had gelezen kan je deel twee prima los lezen. Ik heb nergens een moment gehad dat ik dingen niet begreep omdat ik het eerste deel niet had gelezen.

Het om elkaar heen draaien tussen Frankie en Matt vond ik heerlijk om te lezen. Af en toe had ik ze wel even een zetje in de goede richting willen geven omdat je al snel merkt dat ze elkaar ontzettend leuk vinden en ze ook heel goed voor elkaar bestemd zijn. Het perfecte moment dient zich aan als Matt een werknemer nodig heeft, en wel op zéér korte termijn, om hem te helpen met een belangrijke opdracht. Laat Frankie nou net de aangewezen persoon zijn om die klus te klaren aangezien zij verstand heeft van planten!

Matt geeft Frankie de ruimte die ze nodig heeft en komt er langzaam maar zeker achter hoe het komt dat Frankie zo over de liefde denkt. Door haar niet te pushen, maar te luisteren en de juiste snaar weet te raken, hoopt hij uiteindelijk Frankie voor zich te winnen. Hij denkt Frankie door en door te kennen, aangezien hij haar al sinds hun jeugd kent. Maar hij zit daar verschrikkelijk naast…Frankie, die een muur om zich heen heeft gebouwd en alleen haar twee beste vriendinnen toe heeft gelaten, laat stukje voor stukje meer zichzelf zien aan Matt. Hoe het komt dat ze al die jaren met die muur heeft geleefd wordt steeds meer duidelijk in het boek. Dit verloop is heel goed gedoseerd geschreven en laat de lezer Frankie als personage ontzettend goed kennen. Sowieso zijn de personages in het boek heel goed beschreven waardoor ze echt tot leven komen.

Al zullen veel mensen misschien denken dat dit een goedkoop liefdesverhaaltje is, absoluut niet! Dit boek heeft heel veel diepgang, emoties en een prachtige verhaallijn. Absoluut een boek waarin je jezelf heerlijk kan verliezen.

Informatie

Vlinders in Central Park – Sarah Morgan

Uitgeverij HarperCollins

ebook, 235 pagina’s

ISBN: 9789402530575

Prijs: 7,99

Dit boek is alleen verkrijgbaar als ebook en online te koop bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

**Ik heb dit ebook ontvangen van de uitgever**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Nu ik deze review van. Je gelezen heb ben ik hier zelf zo benieuwt naar….

    juni 15, 2018 at 06:38
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge