Follow:
lifestyle

Fiio F5 Oordoppen in de test!

Fiio F5

In huize Janbroers zwerven inmiddels ontzettend veel oortjes. Ook wordt er van mij verwacht dat ik altijd maar weet waar ieders oortjes liggen. Het moge duidelijk zijn dat oortjes onmisbaar zijn in ons huis. (voor bepaalde personen dan ;-)). Wij hebben oortjes in alle soorten en maten, en ook prijsklassen. Wij kregen de mogelijkheid om de Fiio F5 oordoppen/oortjes te testen, en ik hoef denk ik niet te vertellen dat er bijna ruzie kwam over wíe de oortjes mocht testen. 😉

Fiio F5

De Fiio F5 oortjes komen in een prachtig mooi luxe doosje. Als je de verpakking opent komt er een stevig kartonnen doosje tevoorschijn. Mooi strak en ervoor zorgend dat je weet dat het product met zorg is ingepakt.

Fiio F5

En…….bij het openen van het kartonnen doosje vind je nóg een doosje! Rechts zit een kartonnen doosje met 2 kabels en het luxe stevige hardplastic “koffertje” bevat de oortjes en de vervangbare dopjes.

Het hele grote voordeel van deze oortjes is het feit dat ze afneembaar zijn. Uit ervaring weet ik dat de kabel van oortjes vaak het eerst kapot gaat. Normaal kan je dan alles ‘hup’ in de prullenbak gooien. Nu heb je de oortjes die je eraf kan draaien en een andere kabel er aan kan bevestigen. Bij de Fiio F5 zitten twee kabels geleverd, dus je kan even vooruit.

Fiio F5

De ene kabel wordt geleverd met een 3,5mm plug, de ander met een 2,5mm aansluiting. Deze kleinere plug heeft een extra ring waarmee je de beide kanalen (links en rechts) compleet gescheiden aan kunt sturen. Dit zorgt voor minder overspraak en daarmee een betere scheiding tussen het linker- en rechterkanaal.

Fiio F5 in-ears

De oordoppen zijn volledig gemaakt van metaal. Dit zorgt uiteraard voor een zeer goede kwaliteit. De oortjes zitten goed in het oor en blijven prima zitten. Dit is natuurlijk nogal persoonlijk maar bij ons thuis zijn ze goedgekeurd qua draagcomfort.

Fiio F5 in-ears

Fenna won de battle ‘wie-mag-de-Fiio F5 in-ears -testen’ en heeft de oortjes inmiddels al geregeld gebruikt. (al heb ik gemerkt dat Andries en Amy de oortjes ook al eens hebben gebruikt bij Fenna haar afwezigheid. Ze waren natuurlijk ook nieuwsgierig). Fenna merkte duidelijk verschil in kwaliteit van geluid in vergelijking met haar vorige oortjes. (budgetmerk). Het geluid is mooi helder en de bass is goed aanwezig.

Fiio F5 in-ears

Ook Andries en Amy vonden de kwaliteit van het geluid die uit de Fiio F5 oordoppen komt erg goed. Samen met het feit dat de oortjes afneembaar zijn, en je twee kabels meegeleverd krijgt, absoluut een aanrader! Naast het gebruik van een koptelefoon zullen deze oortjes ook veelvuldig gebruikt worden.

Maak jij vaak gebruik van oortjes?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Mooie Designer s oordopjes!
    Beter dan die goidkope die snel kapot gaan en die men iedere week moet vervangen….

    juni 16, 2018 at 08:10
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge