Follow:
boeken

De kinderen die het bos in gingen – Lina Bengtsdotter

dekinderendiehetbosingingen

Toen ik een persmail kreeg dat er weer een nieuw deel van de Charlie Lager serie aankwam van auteur Lina Bengtsdotter verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik vond haar vorige boek De vrouw die terug moest ook een geweldig boek. Scandinavische auteurs zijn zeer sterk in het schrijven van thrillers en ze weten de spanning tot de laatste pagina’s te behouden. Met hoge verwachtingen ging ik dus aan dit boek beginnen. Zijn die verwachtingen waargemaakt.

Achterflaptekst ‘De kinderen die het bos in gingen’

De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen stadje Gullspang. De laatste tijd denkt ze vaak aan nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.

Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspang. Alles wijst erop dat ze iets wist over de dood van een klasgenootje, maar omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar. Totdat ze plotseling zelf verdween…

Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de nog altijd onopgeloste zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

dekinderendiehetbosingingen

Samenvatting

Het is verstandig om eerst het eerste deel in deze serie te lezen voordat je aan dit deel begint. Veel flashbacks en gedachtes van het hoofdpersonage zullen anders erg verwarrend zijn. Juist door de boeken na elkaar te lezen groei je mee met het personage en dit geeft veel meer diepgang aan het verhaal.

Wanneer Charlie steeds verder in een neerwaartse spiraal dreigt te raken en teveel drinkt beseft ze dat ze behoefte heeft aan een time-out. Haar baas is het met haar eens en geeft haar verlof. Een goede vriendin van Charlie belt haar eigenlijk op het juiste moment om te vragen om hulp. Haar man heeft haar verlaten en ze is alleen met de kinderen en ze trekt het niet. Charlie ziet dit als de perfecte oplossing om zelf even op adem te komen. Dat ze ook een vermissingszaak uit het verleden onder ogen krijgt, die in datzelfde dorp plaats heeft gevonden, wordt haar nieuwsgierigheid nog meer getriggerd. Zo kan ze haar vriendin helpen en een beetje spitten in de geschiedenis van de vermissingszaak.

Tijdens haar verblijf krijgt Charlie dromen over haarzelf als jong meisje aan de hand van haar moeder in het donker bij een groot landhuis. Probeert deze droom iets duidelijk te maken aan Charlie?

Haar goede vriend Johan Ro, met wie ze weer contact heeft gezocht naar aanleiding van de vermissingszaak, helpt Charlie bij het onderzoek. Ze krijgen alleen te maken met een hoop weerstand vanuit de burgers. Wie verbergt wat? Wie houdt de ander de hand boven het hoofd?

Conclusie

Wederom weer een geweldige thriller van Lina Bengtsdotter! Ik vond het heerlijk om weer in de wereld van nuchtere Charlie te duiken. De opbouw van het verhaal is goed en de personages die van belang zijn worden goed uitgediept. Ook de hoofdstukken die vanuit het personage Francesca verteld worden zijn geweldig. Steeds krijg je een kijkje in het leven van Francesca vanuit haar perspectief en ga je jezelf afvragen wanneer het punt komt dat je weet wat er met haar is gebeurd. Top!

Informatie

De kinderen die het bos in gingen – Lina Bengtsdotter

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789402702699

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge