Follow:
boeken, kids

Mees Kees Hoppa! – Mirjam Oldenhave

meeskees

De boeken van Mees Kees zijn hier altijd verslonden. Voor Amy en Fenna lazen wij Mees Kees al voor en ook de films zijn meerdere malen gezien. Toen ik een persbericht kreeg van een nieuw boek van Mees Kees wist ik ook meteen dat Thomas deze graag zou willen lezen. Mees Kees Hoppa! is weer een super leuk boek met grappige en leuke illustraties. En door het wat grotere lettertype ook prima zelf te lezen.

Synopsis ‘Mees Kees Hoppa!’

Er komt een fancy fair op de school van Tobias en Sep, om geld op te halen voor een goed doel. Samen met mees Kees maakt groep 6b een circusvoorstelling. Sammy gaat jongleren, Jackie hangt aan de trapeze en Tobias heeft ook een superidee, maar dat is nog een verrassing. Zelfs Harley, de hond van mees Kees, doet mee. Circus Hoppa wordt straks een groot succes! Of toch niet…?

Samenvatting

Voor kinderen die de personages uit mees Kees nog niet goed kennen is er voorin het boek een handig overzichtje geplaatst. Ideaal om de kinderen een beeld te geven van de personages die in het boek aan bod komen. En alleen al bij de kleine stukjes tekst kreeg Thomas al een big smile op zijn gezicht. Want hier zijn al wat grappige dingetjes te lezen.

meeskees

Thomas heeft dit boek zelf gelezen. Elke avond mocht hij een hoofdstuk lezen. Dit kan prima gezien het lettertype wat iets groter is dan gemiddeld, en de lengte van de hoofdstukken. Hij vond het verhaal makkelijk te volgen. Doordat de tekst leuk afgewisseld wordt met illustraties bleef de focus bij het verhaal ook erg goed. Hij kon op deze manier het verhaal ook beter tot zich nemen omdat hij er een beeld bij kreeg.

meeskees meeskees

Uiteraard zit het boek weer vol humor en penibele situaties. Wat ik mooi vond was dat in dit deel de Voedselbank aan bod kwam. De klas moet namelijk geld inzamelen voor een goed doel en hierbij is gekozen voor de Voedselbank. Mooi om zo’n belangrijke instantie in een kinderboek wordt meegenomen zodat kinderen meteen wat leren over de Voedselbank.

Een mooie boodschap is ook dat mees Kees de klas, die uit allemaal verschillende karakters bestaat, als één wil laten draaien. Iedereen hoort erbij! Elkaar helpen, bemoedigen als iemand iets niet durft (zelfs mees Kees!) zijn mooie boodschappen voor de lezertjes van deze boeken.

Wanneer er iets gebeurt wat ervoor zorgt dat de hele circusvoorstelling niet door kan gaan moet de klas ook als één geheel handelen. Zal het ze lukken het circus door te laten gaan?!

meeskees

Thomas heeft genoten van dit leuke mees Kees boek en geeft dit boek dan ook een dikke 4 sterren!

Informatie

Mees Kees Hoppa! – Mirjam Oldenhave

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789021680002

Prijs: €12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Mooie illustraties heeft dit boek!
  Fijn dat de personages ieder vermeld worden etc..,
  Ik ken dit niet maar zou het zeker kopen als er een kind jarig is.

  Xoxo

  maart 19, 2020 at 12:57
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge