Follow:
boeken

De moordclub op donderdag – Richard Osman

Toen ik de eerste persberichten over dit boek las wist ik meteen dat dit een boek voor mij zou zijn. Ik ben dol op Engelse detectives, de sfeer, de personages. Ik keek dan ook met hoge verwachtingen uit naar dit boek. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het heb gelezen, ik loop een beetje achter met mijn recencies, maar ik word nog steeds blij als ik de cover van dit boek zie. Een hele fijne leeservaring was dit boek! Ik ben benieuwd wat Richard Osman nog meer voor ons in petto heeft…

Synopsis ‘De moordclub op donderdag’

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord, komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verpleeghuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om de moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Samenvatting

Een goede mix van Miss Marple en Hendrik Groen. Heerlijke personages op leeftijd die met de nodige dosis humor en cynisme op onderzoek uitgaan. Pittige tantetjes en stoere bejaarde mannen zorgen voor een ideale mix. Richard Osman heeft een heerlijke vertellende manier van schrijven. Ik zag de omgeving en de personages helemaal voor mijn ogen opdoemen alsof ik naar een detective op tv aan het kijken was. Wat een genot!

Elizabeth is de leider van het clubje. Door haar contacten die zij heeft vanuit haar verleden gaan deuren open die voor anderen waarschijnlijk gesloten zouden blijven. Zo krijgen ze dossiers onder ogen en wordt er de nodige informatie vergaard. Ook het karakter van Elizabeth (don’t mess with her!) zorgt voor de nodige progressie in de zaak.

Door het dagboek van Joyce, die onlangs bij de woongroep is komen wonen en zich heeft aangesloten bij de Moordclub op donderdag, leren we alles van de activiteiten en bijeenkomsten van de groep. Joyce is vroeger verpleegster geweest en heeft daardoor ook weer een dosis kennis paraat. De overige leden van de club zijn Ibrahim (voormalig psychiater) en Ron, een beetje een heethoofd en vooral erg bekend (en berucht) bij de lokale bevolking.

De mix van personages, de goed geplande plottwists en een zeer goed opgebouwd verhaal zorgen ervoor dat dit boek voor mij echt een pareltje was. Ik werd helemaal in het verhaal meegezogen en heb genoten van begin tot einde. Ik ga dit boek zeker nog een keer herlezen in het Engels!

Ik kon dit boek dan ook niet anders dan 5 dik verdiende sterren geven!

Informatie

De moordclub op donderdag – Richard Osman

Uitgeverij Cargo

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789403197401

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge