Follow:
boeken, kids

De geest en het meisje – Lucy Strange

Wat ben ik blij dat er zoveel uitgevers zijn die geweldige Engelse middlegrade boeken vertaald uit brengen! Voor mijn gevoel wordt het aanbod kinderboeken steeds groter! Ook dit boek zag ik als eerste voorbij komen in een YouTube video van een Engelse booktuber. Nou is het voor mij geen probleem om deze boeken in het Engels te lezen, maar er zijn heel veel Nederlandse kinderen die het boek zouden mislopen als het niet vertaald zou worden. En dat is jammer! Daarom was ik heel erg blij dat uitgeverij Gottmer bekend maakte dit boek uit te gaan brengen. Een spannend kinderboek met ook nog eens een prachtige cover.

Synopsis ‘De geest en het meisje’

1899. De graaf van Gosswater overlijdt. De twaalfjarige lady Agatha, Aggie, wordt uit haar ouderlijk huis gezet door haar wrede neef Clarence. Een ander thuis heeft ze nooit gehad. Het statige landhuis moet ze achterlaten voor een boerenstulp. Daar woont een vreemdeling die beweert haar echte vader te zijn. En bovendien waart er op de oevers van het Gosswater een geest rond. De geest van een rusteloze jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Aggies afkomst?

Samenvatting

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek las (ja, ik loop gigantisch achter met mijn recensies :-(). Maar het gevoel van mystiek was wat overheerste tijdens het lezen van dit boek.

Het verhaal ademt zoveel sfeer en mystiek uit dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt. Het verhaal speelt zich af in Engeland in 1899 bij het Lake District. Een plek die ik zelf ooit nog hoop te bezoeken. De tijdsgeest en de setting worden heel beeldend beschreven waardoor het verhaal heel echt aanvoelt. Ook al bevat dit verhaal een geest, het wordt zo neergezet dat het toch heel geloofwaardig overkomt. Dit is echt heel knap van Lucy Strange!

De familiegeschiedenis van Aggie is een heel belangrijk element in het verhaal. Uiteraard omvat deze verhaallijn de nodige plottwists en verrassingen. Ik hou van kinderboeken die familiebanden als onderwerp hebben omdat dit altijd voor de nodige verrassingselementen zorgt.

De band tussen Aggie en Thomas Walters, de man die beweert haar vader te zijn, loopt in het begin erg stroef. Beide weten ze niet zo goed wat ze met elkaar aan moeten en het is allemaal erg ongemakkelijk. Stukje bij beetje voel je als lezer dat er toch wat genegenheid en affectie komt. De langzame groei tussen de twee personages is ook weer heel geloofwaardig neergezet.

En tja, neef Clarence is gewoon een gigantische eikel!

Ik heb al gezien dat Lucy Strange met een nieuw boek komt in januari. Hopelijk wordt die ook weer voor de Nederlandse lezers vertaald. Fingers crossed!

Informatie

De geest en het meisje – Lucy Strange

Uitgeverij Gottmer

Paperback, 328 pagina’s

ISBN: 9789025774769

Prijs: €16,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Heidi

    Ziet er mij een goeie boek uit.

    december 20, 2021 at 16:08
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge