Follow:
boeken

Deel 1: Onverschrokken – Lesley Livingston

onverschrokken

Boeken met sterke vrouwen in de hoofdrol vind ik extra gaaf. Als het vrouwelijk personage ook nog eens een gladiator is, maakt mij dat extra nieuwsgierig. Al een tijdje geleden las ik deel 1 en deel 2 van een geweldige serie van Lesley Livingston. Hoe de serie exact heet is mij niet helemaal duidelijk, en of er nog een deel 3 komt weet ik ook niet precies, maar van deze twee boeken heb ik intens genoten!

Achterflaptekst Onverschrokken

Fallon is de dochter van een Germaanse koning, de zus van de legendarische strijder Sorcha en lid van de Cantii-stam, de gezworen vijand van Julius Caesar. Toen Fallon jong was vielen Caesars troepen haar land binnen en stierf haar zus op het slagveld. Op de avond van haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan in Sorcha’s voetstappen treden door een plek te verdienen in het Cantii-leger. Maar daar krijgt ze de kans niet voor… Ze wordt gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome, waar ze terechtkomt op een school voor vrouwelijke gladiatoren. Ze zal moeten vechten voor haar eer en haar leven en haar lot ligt vanaf dan in de handen van niemand minder dan Julius Caesar.

onverschrokken

Samenvatting

Fallon heeft een doel voor ogen, ze wil strijder worden en haar zus opvolgen hierin. Haar vader heeft echter andere plannen en Fallon wordt uitgehuwelijkt. Iets waar ze totaal niet op zit te wachten. Op de avond dat ze dit te horen krijgt gebeurt er voor haar ogen iets verschrikkelijks. Ze rent weg en tijdens haar vlucht wordt ze te pakken genomen door een slavenhandelaar. Vanaf hier zal alles anders lopen dan zowel Fallon als haar vader voor ogen had.

Door het gevangenschap is Fallon gedoemd te volgen en uit te voeren wat haar wordt opgedragen. Fallon kan goed vechten en dat blijft niet onopgemerkt. Ze belandt op een school voor vrouwelijke gladiatoren en zal voor het vermaak van het volk moeten gaan strijden tegen andere gladiatoren. Met gevaar voor eigen leven….

De schrijfstijl van Lesley Livingston is prettig en ze creëert voldoende spanning om dit boek in één ruk te willen uitlezen. Ondanks een aantal clichés op het liefdesvlak blijft het toch een zeer vermakelijk YA boek. De namen van de personages waren voor mij in het begin wel even een struikelblok, deze zijn namelijk niet alledaags. Sorcha, Mael, Fallon, Gaius…. allemaal bijzondere namen die bij mij even in mijn systeem moesten komen.

Het verhaal is zeer beeldend geschreven en dat maakt de barre tochten die Fallon maakt erg indrukwekkend. De arena waar de gladiatoren school zich bevindt doemt zo voor je ogen op tijdens het lezen.

onverschrokken

Onverschrokken is een page turner en zeer geschikt voor lezers die van stoere vrouwelijke personages houden.

Informatie

Onverschrokken – Lesley Livingston

Uitgeverij Best of YA

Paperback, 384 pagina’s

ISBN: 9789000351497

Prijs: €19,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel kan een affiliate link bevatten **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge