Follow:
boeken

The Prince and the Dressmaker – Jen Wang

the prince and the dressmaker

The Prince and the Dressmaker is denk ik wel de meest aandoenlijke graphic novel die ik de afgelopen periode heb gelezen. Dit verhaal gaat over identiteit en mogen zijn wie je wilt zijn. In deze tijden is dat soms nog steeds niet helemaal normaal. Niet iedereen wordt geaccepteerd hoe hij of zij is, en dat is verkeerd. Ik vind het daarom heel mooi om te zien dat steeds meer boeken personages laten zien die niet ‘standaard’ zijn. Zo ook in deze prachtige en ontroerende graphic novel. Waarin een prins worstelt met zijn persoonlijkheid.

Synopsis ‘The Prince and the Dressmaker’

the prince and the dressmaker

Prince Sebastian is looking for a bride – or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia – the hottest fashion icon in the world of capital of fashion!

Sebastian’s secret weapon is his brilliant dressmaker, Frances – his best friend and one of only two people who know the truth: sometimes this boy wears dresses. But Frances dreams of greatness, and being someone’s secret weapon means being a secret. Forever. How long can Frances defer her dreams to protect her friend?

Jen Wang weaves an exuberantly romantic tale of identity, young love, art, and family. A fairy tale for any age, The Prince and the Dressmaker will steal your heart.

the prince and the dressmaker

Samenvatting

Sebastian is een personage waar je meteen een zwak voor hebt. Een jongen met een status waar hij zelf nooit om gevraagd heeft. Zijn ouders zijn de wanhoop nabij omdat hun enige zoon nog niet echt interesse toont in het huwelijk en het veiligstellen van de troon. Dit komt ook omdat Sebastian een dubbelleven leidt. Hij weet gewoon niet wat hij daarmee aan moet en kan zijn toekomstige partner niet met een leugen opschepen. Maar de waarheid over zijn dubbelleven wil hij ook niet vertellen. Hoe zou het volk reageren op een prins, de toekomstige koning, die zich verkleed als vrouw en het nachtleven onveilig maakt. Sebastian zit hier erg mee en Frances en de persoonlijke butler en vriend van Sebastian zien de strijd van Sebastian ook.

Wanneer er toch een vrouw voor Sebastian wordt aangedragen, een meisje van hoge stand die meteen als een blok voor Sebastian valt, wordt de situatie nog lastiger. Zeker wanneer de broer van dit meisje in het nachtleven opduikt en oog in oog komt te staan met Lady Crystallia. Hoe zal het koninklijk huis reageren wanneer het geheim van Sebastian ontrafelt wordt?

the prince and the dressmaker

Mijn mening

Dit prachtige boek heeft ontzettend mooie illustraties. De tekeningen van alle jurken die Sebastian draagt zijn op zichzelf al plaatjes om van te genieten. De stijl van de graphic novel is romantisch en kleurrijk en het verhaal is in tekstballonnetjes te volgen. Wat ik vooral heel goed vond zijn de expressies op de gezichten van de personages. Door die zo goed te tekenen krijgt het verhaal een extra lading emoties met zich mee. Van de gezichten van de personages valt zonder tekst al zoveel af te lezen.

Ik heb deze graphic novel in één adem uitgelezen. Ik werd helemaal in het verhaal gezogen en vond het hartverwarmend. Als je eens iets tussendoor wilt lezen is deze graphic novel een absolute aanrader!

Informatie

The Prince and the Dressmaker – Jen Wang

Uitgeverij First Second

Paperback, 288 pagina’s

ISBN: 9781626723634

Prijs: €16,99

Verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge