Follow:
gezin, gezondheid, lifestyle, samenwerking, voeding

Goed op weg naar een gezonder gewicht!

gezond gewicht

Ik denk dat menig persoon zich zal herkennen in mijn verhaal, er is weer een periode begonnen van gezonder eten, meer bewegen en in shape komen. Meestal breekt bij mij zo’n periode aan wanneer ik in de spiegel kijk en mijzelf bijna niet meer herken. De kilo’s zijn dan werkelijk waar overal aan mijn lichaam bijgekomen. Vooral mijn gezicht (welke met rust ‘plofkop’ genoemd mag worden op zo’n moment) is mijn graadmeter. En die was echt niet meer zoals ik het zou willen. Samen met Amy, die voor haar knieën sowieso al wat fitter moest worden, ben ik sinds half april weer van start gegaan. Op naar een gezonder gewicht en een gezondere leefwijze!

Een gezonder gewicht: Voeding

Voeding is toch wel de grootste verandering voor Amy en mij. Wij houden beide van hartige hapjes en een patatje, ja, dat is natuurlijk niet gezond. Omdat we samen aan de slag zijn gegaan kunnen we elkaar prima stimuleren. Heb ik een zwak moment (geen zin om te koken en pizza in de planning) zorgt Amy voor de motivatie om tóch achter het fornuis te gaan staan. En andersom werkt dat natuurlijk precies zo.

Toch extra hulp nodig?

Toch merk ik dat extra motivatie en hulp heel belangrijk is. Soms weet je ook niet precies waaraan het licht dat je bijvoorbeeld bijna niks bent afgevallen in een week. Je eet toch gezond? Professionele hulp is dan misschien wel een stok achter de deur om het vol te houden. Dan is Happy Weight wat voor jou!

Bij Happy Weigth maak je gebruik van een prachtig Nederlands programma om jou te helpen om op gezond gewicht te komen. Vanuit huis volg je het programma op het moment dat het jou het beste uitkomt. Het programma is aanbevolen door het Voedingscentrum en er staat een team van deskundigen voor je klaar.

Wat houdt het pakket van Happy Weight in?

 • de vijftien informatieve les-/weekdelen
 • praktische voedingskeuzelijst
 • beweegplannen naar keuze
 • handige bewaarband
 • huiswerktoetsen

Ook krijg je nog extra cadeaus die helpen bij een gezonde levensstijl:

 • een handige Happy Weight Dopper-drinkfles
 • een Omron/Yamax-stappenteller met 3d-sensor
 • het Happy Weight inspiratiereceptenboek (niet in de winkel verkrijgbaar)
 • een praktische taillemeter

Vooral de recepten vind ik super handig. Ik ben geen ster in de keuken en weet soms ook niet welke gezonde keuzes ik moet maken. Dan is hulp bij een programma als Happy Weight ideaal.

Ook krijg je elke week online ondersteuning en kan je op een afgeschermde pagina al je gegevens bijhouden. En voor vragen kan je ook altijd bij de professionals terecht.

100% vergoeding!

Het Happy Weight programma is momenteel voordelig geprijsd. Normaliter is het programma €149 euro, maar op dit moment als aanbieding voor €115 euro (vraag bij je zorgverzekering na of er een vergoeding beschikbaar is).

100% vergoeding Happy Weight door Zilveren Kruis (geen eigen risico)

Ben je verzekerd bij het Zilveren Kruis met een aanvullend pakket van twee of meer sterren? Dan wordt het pakket volledig vergoed!

Fruit en groente

Gelukkig is het seizoen aangebroken met heerlijk zomers fruit in de winkels. Wij zijn dus bewuster met het eten aan de slag gegaan. Ik ben ook heel blij dat wij een goede blender in huis hebben, want heerlijke fruitshakes zijn favoriet! Ik moet af en toe wel even mijzelf ertoe zetten om een shake te maken, maar als hij eenmaal klaar is geniet ik er volop van!

Een gezonder gewicht: bewegen

Iets wat ik nu (samen met Amy) helemaal heb omgegooid, het meer bewegen. Ik stap nu veel vaker dan voorheen op de fiets in plaats van de auto. Nou heb ik de auto ook minder tot mijn beschikking omdat Andries die constant mee heeft naar het nieuwe huis, maar ik vind het veel minder vervelend om te fietsen. Zo ben ik al een paar keer op de fiets naar het nieuwe huis gegaan, doe ik boodschappen vaker op de fiets en breng ik Thomas 2x per week op de fiets naar school.

En zoals jullie kunnen zien hebben we ook nog de spinning fiets thuis staan. Hier zit ik niet vaak op, maar een paar keer per week gaan Amy en ik toch even een stukje fietsen. Ook hebben wij één keer in de week online Bootcamp. Tjongejonge, wat zijn we goed bezig! 😉

Een gezonder gewicht: kilo’s eraf?

Ik moet zeggen dat Amy en ik goed bezig zijn. Bij Amy is er zelfs al meer af dan bij mij! Maar we zijn er nog niet hoor. We moeten zeker nog een flink aantal weken volhouden en zorgen dat we gemotiveerd blijven. Nou ben ik bijna jarig en heb deze geavanceerde weegschaal op het oog. Het feit dat deze ook lichaamsvet en spierpercentage meet vind ik erg handig. Nu we meer sporten creëren we ook meer spiermassa gok ik? Dan is het niet zo demotiverend als je niet zoveel bent afgevallen als je kan herleiden dat er wel degelijk vetmassa is gedaald. Ik denk dat dit voor de motivatie zeker zal helpen.

Een gezonder gewicht: beloning

De grootste beloning is natuurlijk een gezond gewicht en een lichaam waar je je prettiger in voelt. Maar met een beloning in het vooruitzicht blijf je ook meer gestimuleerd. Amy krijgt bij het behalen van haar doel een mooi bedrag om nieuwe kleding te kopen. In haar geval zal ze toch wat maten verschillen met wat ze nu heeft, dus groot deel van haar kleding zal te groot zijn. Voor mijzelf plan ik ook een leuk shopdagje in als ik mijn doel heb gehaald. Ik mag dan nieuwe kleding kopen (ook handig omdat ik ga beginnen met een nieuwe baan) en mijzelf even verwennen.

Natuurlijk hebben wij ook weleens een dag dat we een klein beetje smokkelen, dat moet ook weleens kunnen anders houden we het niet vol. Maar we blijven volhouden en stimuleren elkaar. En uiteraard zijn de complimentjes die je nu al soms krijgt extra motiverend om door te gaan.

Voor iedereen die ook bezig is: Succes!!

Liefs Hilde

** Dit artikel kan affiliate links bevatten **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Ellen

  Hey goed bezig! Ik ben ook sinds een week of 3 bezig maar ik volg (GOK) Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers. Mijn man en ik doen het samen en we zien al resultaat! Succes verder

  mei 19, 2020 at 16:36
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge