Follow:
boeken

Het grote huis – Erica James

Wat een leuke aantrekkelijke cover heeft deze roman. Het grote huis is een roman met familiedrama alom. Altijd heerlijk om even weg te duiken in dit soort boeken waar je niet veel bij hoeft na te denken. Laat je meeslepen in het familiedrama van de familie Devereux in het jaar 1939.

Synopsis ‘Het grote huis’

Het is de zomer van 1939. Thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door een onrustig Europa terug naar Engeland, naar haar kersverse echtgenoot Jack Devereux. Het is een onwaarschijnlijk paar, de schrijfster die dacht dat ze zich nooit zou binden en de oudere weduwnaar wiens kinderen allang het huis uit zijn, maar ze zijn gelukkig samen. Maar als bij thuiskomst blijkt dat Jack ernstig ziek is en het einde nadert, heeft Romily geen andere keus dan de familie bijeen te roepen. En dat terwijl Jacks zoons en dochters niet van haar bestaan afweten…

Door de omstandigheden (en Jacks geheime plan) gedwongen, verblijven ze allemaal een week lang in het grote huis – dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego’s, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Hun leven daarna zal nooit meer hetzelfde zijn…

Samenvatting

Wanneer Jack een beroerte krijgt krijgt Roddy, jarenlange vriend en notaris van Jack, de opdracht om de kinderen een telegram te sturen dat hun vader stervende is en naar huis moeten komen. Jack heeft zelf 3 kinderen, Arthur, Kit en Hope en hij is voogd van zijn nichtje Allegra. Het gezin is nooit hecht geweest en het zal dus een grote uitdaging zijn de volwassen kinderen een week lang in het huis te laten verblijven. Zeker omdat ze een nog grotere verrassing staat te wachten in de vorm van Romily.

De kinderen krijgen pas hun riante deel van hun erfenis als ze de volle week in het huis zullen verblijven. Jack heeft dit zo geregeld in de hoop dat na zijn dood het gezin eindelijk eens zal doorgaan als een warm en hecht gezin. Maar zal dat gaan lukken? De kinderen zijn eerst nog erg argwanend tegenover Romily. Zit ze niet gewoon achter het fortuin van hun vader aan? Al snel ontdekken ze de ware persoonlijkheid van Romily en ontstaat er zoetjes aan steeds meer genegenheid naar elkaar toe. Behalve Arthur, die een ware draak blijkt te zijn. Voor hem zal het misschien nog wel het moeilijkste worden de opdracht te volbrengen.

Met de oorlog op de achtergrond krijgt deze roman een bijzondere lading. De angst voor verlies hangt in de lucht. Ook de emotionele bagage die ieder kind met zich meedraagt wordt door middel van flashbacks mooi verwoord. Wat een verdriet, maar ook hoop komt er in deze roman voor. Dit verhaal neemt je echt even mee naar het leven op het landgoed en laat je kennismaken met een bijzondere familie.

Informatie

Het grote huis – Erica James

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 464 pagina’s

ISBN: 9789026146947

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge