Follow:
boeken, kids

Musthave voor de jonge lezer! Dog Man – Dav Pilkey

dog man

Als iets meer dan een uur Thomas kan afleiden van een tablet of computer dan vind ik het al een geslaagde aankoop. Nav een tip van een vriendin kocht ik voor Thomas dit geweldige boek: Dog Man van Dav Pilkey. Deel 2 had ik vrij snel daarna als recensie exemplaar binnen. Mensen, koop dit boek voor je kind! Zeker voor jongens en stoere meiden die (net) zelf kunnen lezen is dit echt een musthave. Thomas heeft ruim een uur ademloos met zijn neus in dit boek gezeten! Grappige stukjes aan mij laten zien en gelachen. Topper!

Dog Man

dog man

Een vriendin van mij heeft een drieling waarvan 2 jongetjes. Eén van die zoontjes is een heel goed vriendje van Thomas. Hij zit al in groep 4 en is verslingerd aan Dog Man. Thomas wilde dat boek dus ook! En ik ben maar wat blij dat ik dat heb gekocht, want hij is constant aan het oefenen met lezen in dit boek. Perfect voor zijn taalontwikkeling!

Dav Pilkey tekende Dog Man, en Kapitein Onderbroek, als personages al tijdens zijn schooljaren. Dat deze twee personages zouden uitgroeien tot iconen onder de jeugd had hij waarschijnlijk nooit durven dromen!

Achterflap

dog man

Samenvatting

Het verhaal is geschreven in stripvorm. Dus eigenlijk een strip in boekvorm! Dog Man gaat over een politie die half hond half agent is.

Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

De gemene kat Karel zorgt voor een boel spanning in het boek. Hij wil het lezen verbannen zodat iedereen dommer wordt, wil met een stofzuiger Dog Man opzuigen en maakt zichzelf onzichtbaar om de nodige fratsen uit te halen. In dit boek zie je ook Omsla-no-scoop. Dit houdt in dat je twee bladzijdes snel heen en weer beweegt waardoor er een bewegend effect ontstaat. Thomas vond dit vooral ontzettend gaaf!

Omdat de opzet van dit boek in stripvorm is nodigt het uit tot lezen. In combinatie met de grappige afbeeldingen zullen kinderen vanaf een jaar of 7/8 heel veel plezier krijgen in het lezen van boeken.

dog man

Achterin het boek kan je als kind stapsgewijs de personages leren tekenen. Zo kunnen fans van Dog Man zelf aan de slag om hun favoriete personage te tekenen.

En vooral deze zorgde zelfs bij mij voor een flinke lachbui:

dog man

Conclusie

Dog Man is wat mij betreft één van de leukste en grappigste kinderboeken van dit moment. Absoluut een boek wat Thomas vaak pakt om gewoon even in te lezen of in de bladeren. Deel 2 is ook al favoriet en we kijken uit naar nog meer Dog Man! (en ook Kapitein Onderbroek staat nu hoog op Thomas zijn lijstje)

Informatie

Dog Man – Dav Pilkey

Uitgeverij Condor

Hardcover, 231 pagina’s

ISBN: 9789492899019

Prijs: 14,99 (is in herdruk gok ik, dus alleen verkrijgbaar via andere partij bij Bol.com)

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel kan een affiliate link bevatten **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge