Follow:
boeken, kids

Het land van Raas – Jenny McLachlan

het land van raas

Deze cover is toch fantastisch?! Toen ik de Engelse variant zag was ik al om en wilde ik die al kopen. En vlak daarna kreeg ik de mail van de uitgever en wat bleek? De Nederlandse uitgave heeft dezelfde cover, top! Dit magische kinderboek heeft ontzettend veel mooie illustraties en is ook erg leuk om te lezen als je volwassen bent. Een boek om te lezen en mee op reis te gaan naar het Land van Raas…

Achterflaptekst ‘Het land van Raas’

Ik kijk toch weer naar de kaart van het Land van Raas. Mijn blik dwaalt over paadjes, stroompjes en bergpassen die we zelf hebben verzonnen. Opeens valt mijn oog op een wit gezicht met ronde ogen en een scheve, opgenaaide mond. Het is een vogelverschrikker, een jongen, en ik zie nog net de twee vleugels die uit zijn rug steken. ‘Jou was ik bijna vergeten,’ fluister ik.

Nu Arthur en Roos elf jaar zijn, is het Land van Raas slechts een herinnering, een spelletje. Maar als de tweeling samen met hun opa de zolder opruimt, staat daar nog steeds het vouwbed dat de toegangspoort naar hun fantasiewereld vormde. En als opa opeens in dat vouwbed wordt getrokken en verdwijnt, begint Arthur te twijfelen. Maakt opa een grapje? of is Raas…echt?

het land van raas

Samenvatting

Het Land van Raas is een kinderboek wat doet denken aan Narnia. Een magische wereld waar de kinderen in terecht komen met zowel gevaarlijke vijanden als vrienden die de tweeling willen helpen. Met dit boek waan je jezelf in deze magische wereld van Raas en beleef je avonturen met enge vogelverschrikkers, draken en zeemeerminnen.

Arthur en Roos hebben een leeftijd bereikt waar er niet heel veel plek meer is voor fantasie spelletjes. Vooral Roos voelt zichzelf daar nu veel te oud voor. Arthur baalt daar wel van. Elke vakantie, als ze bij opa gingen logeren, kon hij met Roos de meest leuke avonturen beleven. Maar dit jaar lijkt daar een einde aan te zijn gekomen en dat vindt Arthur stiekem helemaal niet leuk.

Bij het opruimen van de zolder komen ze het vouwbed tegen. Wanneer Arthur alleen met zijn opa op zolder is herinnert zijn opa hem eraan dat Arthur en Roos daar zoveel gave avonturen mee beleefd hadden. Arthur krijgt het gevoel alsof zijn opa gelooft dat al die avonturen niet alleen maar fantasie waren…. En voor Arthur het beseft is zijn opa verdwenen in het bed. Roos wil hem niet geloven wanneer hij in paniek naar haar toe gaat en vertelt wat er is gebeurd. Hij besluit dus zelf achter zijn opa aan te gaan en tot zijn verbazing komt hij écht in het Land van Raas terecht!

In dit land komt de magie tot leven. Door het boek staan talrijke illustraties die een prachtige toevoeging zijn aan het verhaal.

het land van raas

Arthur komt zijn vriend Ninto tegen en besluiten samen de gemene vogelverschrikker te gaan verslaan. Arthur zijn opa is namelijk meegenomen door deze vijand.

het land van raas

het land van raas

De cover en binnenkant van het boek zijn geïllustreerd in kleur en echt een lust voor het oog. Dit boek is waanzinnig mooi vormgegeven. In het boek zelf zijn alle illustraties zwart wit.

Het verhaal is spannend, fantasierijk en goed opgebouwd. Niet alleen voor kinderen is dit een heerlijk boek om te lezen. Er zijn natuurlijk heel veel kinderen die een fantasiewereld voor zichzelf creëren, en het idee dat dit echt tot leven zou komen is natuurlijk fantastisch.

het land van raas

Het Land van Raas is absoluut een kinderboek om aan je collectie toe te voegen. Het is spannend en door de magie een waar sprookje om te lezen. Na het lezen vraag je jezelf toch af….was het nou fantasie of werkelijkheid?

Informatie

Het Land van Raas – Jenny McLachlan

Uitgeverij Van Goor

Hardcover, 304 pagina’s

ISBN: 9789000367818

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge