Follow:
boeken, kids, review

boekenreview: De grootste toren, de kleinste ster

de grootste toren, de kleinste ster

Mooi geïllustreerde kinderboeken zijn een lust voor het oog. Vandaag heb ik weer een pareltje om jullie te laten zien. Een boek waar ik met Thomas heerlijk doorheen kan bladeren en verhalen bij kan vertellen. De afbeeldingen zijn zo mooi, ze lijken zo uit oude Franse kranten weg te zijn gelopen. Een sfeervol en reuze interessant boek!

Achterflap

“Heb jij je wel eens afgevraagd hoe groot een dinosauriër is vergeleken met de Grote Piramide van Cheops? Of wie er sneller gaat: een vogel of een vliegtuig? En hoe oud is het universum eigenlijk? In dit prachtig geïllustreerde boek vind je talloze indrukwekkende vergelijkingen. Om eindeloos doorheen te bladeren en je te verwonderen.”

de grootste toren, de kleinste ster

Het boek is mooi groot en zorgt ervoor dat je samen met je kind van alles kan ontdekken op elke pagina. De tekeningen in vintage stijl zijn echt prachtig. Dit boek staat boordevol informatie die niet alleen leuk is om aan je kinderen te vertellen, maar ook nog eens heel handig is voor eventuele spreekbeurten en werkstukken voor school!

de grootste toren, de kleinste ster

De onderwerpen die aan bod komen liggen ontzettend uiteen. Van dinosaurussen tot rivieren en van planeten tot de sterkste mannen ter wereld. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan er informatie over vinden in dit boek. Dat maakt dit boek ook voor heel veel leeftijdscategorieën geschikt. Thomas vindt vooral de stukken over dieren heel interessant met zijn bijna 7 jaar. Fenna, 12 jaar, heeft meer interesse voor het hoofdstuk ‘krachtpatsers’. Ikzelf vind het hoofdstuk over de gebouwen in de wereld weer heel interessant. Er staat zoveel leuke informatie in, écht een boek om er af en toe eens bij te pakken en te bewonderen.

de grootste toren, de kleinste ster

de grootste toren, de kleinste ster

Illustrator Page Tsou heeft dit boek persoonlijkheid gegeven. Elke illustratie is prachtig gedetailleerd en voegt iets toe aan de stukken tekst met informatie. Thomas vond het heerlijk om voor het slapen gaan gewoon plaatjes te kijken. Soms is tekst en uitleg dan gewoon niet nodig. Met dit boek kan dat zeker! Er is ontzettend veel moois te zien!

de grootste toren, de kleinste ster

Ik weet zeker dat dit boek nog heel vaak van pas zal komen voor schoolprojecten. En persoonlijk vind ik het leuker om met mijn kinderen informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt uit boeken te halen dan van het internet te plukken. Zeker als het gezocht moet worden in een boek als ‘De grootste toren, de kleinste ster’.

de grootste toren, de kleinste ster

Thomas mocht van mij “de bekende sterren” aan dit boek geven. Hij vond het boek maar liefst 5 sterren waard!

Informatie

De Grootste toren, de Kleinste ster

Uitgeverij van Goor

Hardcover, 40 pagina’s

ISBN: 978-90-00-35773-4

Prijs: 16,99

Verkrijgbaar bij stenen boekhandels en Bol.com (klik hier)

liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Prachtige illustraties!
  Heel leerzaam.

  Xoxo

  maart 23, 2018 at 10:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge