Follow:
boeken

Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston

Een tijdje geleden (oeps, al best een langere tijd geleden) las ik dit boek samen met wat andere boekenliefhebbers. De Boekenzusjes (het Instagram account wat ik samen met mijn zusje heb) organiseerde een buddyread met dit boek. En dat was een groot succes! Het is dan ook een geweldig boek, dat verklap ik alvast 😉

Synopsis ‘Rood, wit & koningsblauw’

Wat gebeurt er als de First Son van de VS verliefd wordt op de Britse prins?

Alex Claremont-Diaz is een Amerikaanse royal: zijn moeder is president van de Verenigde Staten en hij is jong, charismatisch en intelligent. Er is maar één probleempje: Alex ligt in de clinch met een echte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. Niet bepaald goed voor de internationale betrekkingen, dus wordt er een plan bedacht voor damagecontrol. Wat begint als een nepvriendschap wordt al snel dieper, en gevaarlijker, dan Alex en Henry ooit konden vermoeden. Henry is verrassend leuk en toegankelijk, en Alex valt hoe langer hoe harder voor hem. Maar dat was nou óók weer niet de bedoeling. Als hun relatie uitkomt, kan dat de campagne voor de presidentiële herverkiezing in de wielen rijden en de relatie tussen de twee naties op zijn kop zetten.

Samenvatting

Ik heb dit boek met zoveel plezier gelezen, een glimlach op mijn gezicht wanneer ik elke dag de hoofdstukken van de Buddyread mocht lezen. En ik was niet de enige die er zo van genoten heeft!

Je leest het boek vanuit de perspectieven van zowel Alex als Henry. Hierdoor krijg je van beide personages een heel goed beeld. Hoe hun karakters zijn en vooral, wat ze van elkaar vinden. Dit geeft zoveel dimensie aan het boek, en ook veel humor. Het is natuurlijk extra fijn dat de beide hoofdpersonages ontzettend likable zijn!

Alex en Henry hebben elkaar in het verleden al een keer ontmoet en die ontmoeting voelde voor beide niet prettig. Beide hadden ze het vermoeden dat de ander een gruwelijke hekel aan hem had. Bij een hernieuwde ontmoeting, tijdens een feest, loopt het ontzettend uit de hand. Al rollend over de vloer in een bruidstaart zijn ze voer voor de Britse roddelpers. Headlines over hun vete zijn natuurlijk niet positief en beide families willen dan ook dat Alex en Henry voor de Britse en Amerikaanse pers een toneelstukje gaan opvoeren. Ze worden gedwongen elkaar in het openbaar te ontmoeten en een dikke vriendschap faken. Dat is nogal een opgave als je zo’n gruwelijke hekel aan elkaar hebt….maar is dat wel zo?

Natuurlijk is ook het feit dat Alex nog niet openlijk over zijn homosexualiteit is uitgekomen een struggle waar hij mee moet dealen. Hij is er eigenlijk zelf nog maar net achter, en heeft ook nog wel wat onzekerheden en twijfels. Maar hoe komt het toch dat hij het toch elke keer extra warm krijgt als hij Henry ziet?

Het was een heerlijk boek! Een boek waar je doorheen vliegt en geniet van tot en met!

Informatie

Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston

Uitgeverij Zomer & Keuning

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789020538212

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman (klik hier) — gratis verzenden boven de 10 euro als je gratis Privilege lid wordt.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge