Follow:
beauty

#2 Opruim-Challenge: Beauty producten minimaliseren. Update!

Deel 2 van mijn Opruim Challenge! Vorige maand introduceerde ik deze challenge om een aantal redenen. Ik wilde ervoor zorgen dat ik producten op zou maken voordat ze zouden bederven. Ook zorgt het ervoor dat ik minder snel geneigd ben om nieuwe spullen aan te schaffen omdat ik een duidelijk overzicht heb in hoeveel spullen ik nog heb. Vandaag deel 2 met een update van de vorige maand.

Wat is er opgegaan?

Dit zijn de spullen die ik vorige maand had uitgekozen om op te maken. Het doel is om bewuster de producten te gebruiken alvorens weer een nieuw product te openen bijvoorbeeld. De producten die inmiddels op zijn gegaan:

 • alle proefjes
 • Etos make-up primer
 • The Body Shop olie
 • Douglas gezichtsscrub
 • Catrice Lipstick

Ik ben ontzettend trots op mijzelf! Sommige andere producten zijn bijna op, dus die zullen er volgende maand in de update voorbij komen gok ik zo. Door deze challenge heb ik bijvoorbeeld in Bath bijna geen beauty producten gekocht. Ik wist namelijk dat ik nog zoveel heb liggen!

De producten die van de afgelopen maand nog over zijn neem ik uiteraard mee naar de challenge van deze maand. Maar ik voeg er nog wat “nieuwe” producten aan toe.

Deze producten komen erbij

Zoals jullie zien weer een heel divers groepje producten. Ik ben even al mijn lades, tassen en mandjes met spullen nagelopen. Deze producten zijn over het algemeen producten waar ik óf heel veel van op voorraad heb, óf specifieke producten zijn die ik uit luiheid vergeet te gebruiken.

 • Douglas lipstick – dit is een kleur die alledaags is en ook nog eens lekker aanvoelt. Deze zal ik dus extra vaak dragen de komende periode
 • Catrice oogschaduw primer – deze heb ik zeker al 2 jaar! Hoog tijd om hem gauw op te maken
 • Catrice wenkbrauwgel – zelfde verhaal. Ik vergeet het gewoon te gebruiken!
 • Hele berg proefjes en miniaturen. Deze zullen redelijk snel opgaan gok ik.

 • Hannah Huidcoach Brilliant Touch – dit product kan ik gebruiken als primer voor onder de make-up. Aangezien ik de Etos variant afgelopen maand op heb gemaakt, ga ik rustig verder met deze flacon
 • The Body Shop peeling – Dit vond ik altijd een heerlijk product, en werkt fantastisch. Uit luiheid gebruik ik hem nooit. Daar gaat nu dus verandering in komen!

 • Essence handcrème – ik heb meerdere handcrèmes slingeren door het huis, maar deze is het oudste. Daarom is het nu noodzaak deze als eerste op te maken.
 • Hannah Asolution Serum – Hier ben ik al een tijdje mee bezig om hem op te maken. Hopelijk lukt het mij deze maand. Mijn huid is erg trekkerig, dus elke ochtend en avond gebruik ik dit heerlijke serum.

Dit zijn dus mijn producten voor deze challenge. Op deze manier hoop ik verspilling tegen te gaan door zelf niets te hoeven kopen. Ook het weggooien van bedorven producten hoop ik zo een beetje tegen te kunnen gaan. Voor mijn lezers die afgelopen maand mee deden, hebben jullie nog producten op kunnen maken?

Doen jullie weer mee?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Fijn om te zien wat je aan beautyproducten had opgemaakt
  Het ruikt ook goed op.

  Een fijne dag

  november 27, 2018 at 06:59
 • Reply Jessica J.

  Ik vind het lezen en maken van Opgemaakt-posts zo bevredigend, haha. Het lucht echt op om die lege verpakkingen te zien, zeker als je zoals ik van hamstergedrag aan het afstappen bent. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Thundersnow Bath BombMy Profile

  november 27, 2018 at 10:57
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge