Follow:
gezondheid

Afvallen 2.0 met Novashops!

Twee jaar geleden ben ik ontzettend veel afgevallen met Novashops. Het dieet werkte prima, ik vond de meeste producten erg lekker en ik kon het prima volhouden. Eenmaal op mijn streefgewicht ben ik helaas weer in mijn oude patroon gevallen, dom! Ik ga nu voor de 2e keer ( vandaar de 2.0 😉 ) beginnen met Novashops en deze keer ga ik daarna mijn eetpatroon doorbreken!

Over Novashops

Hoe ik destijds bij Novashops kwam kan ik mij eigenlijk niet meer herinneren. Waarschijnlijk door veel te zoeken via Google naar een passend dieet voor mij. Ik weet wel dat ik een dieet zocht die veel variatie had aan producten zodat het dieet niet te eentonig zou worden. Ook moest ik de eerste periode écht wel resultaat zien, anders zou ik gedemotiveerd raken.

Novashops is een koolhydraatarm dieet die zich richt op eiwitten. Destijds heb ik mij niet helemaal aan de fases gehouden waar Novashops mee werkt, maar wel 3 maaltijden vervangen voor maaltijdvervangers. ( ik smokkelde vooral met fruit ). Maar dat werkte bij mij ook prima, het afvallen duurde dan alleen wel ietsje langer.

Novashops werkt met fases. Ik ga beginnen met Fase 1, dit is de fase waarmee je begint als je nog een flink aantal kilo’s moet afvallen. ;-). Je vervangt alle 3 de maaltijden op een dag voor een vervanger binnen het assortiment en je mag 1 tussendoortje. Ook eet je overdag 2 keer extra groenten, minimaal 200 gram. Je kan je hongergevoel dus een beetje stillen door extra groenten te eten.

Ik weet dat ik de flensjes, puddinkjes en repen heerlijk vond destijds. Ik kan daar al best naar uitkijken! Op zich hoef ik van mijzelf deze keer niet extreem veel af te vallen. Vorige keer woog ik op het laatst ook voor mijn gevoel iets te weinig. Ik had geen billen en borsten meer en werd daar misschien nog wel onzekerder van dan dat ik nu over mijn lichaam ben. Maar, eerlijk is eerlijk, er moet nu zeker 10 kilo vanaf. En ik moet mijn manier van eten doorbreken en dat moet bij mij even met een dieet. Op een andere manier werkt bij mij vaak niet zo goed omdat ik al snel terugval krijg.

Bij het starterspakket zit een heel uitgebreid eetschema om je heel makkelijk te sturen/helpen in de periode dat je de producten gaat nemen. Voorbeeld van een dag in Fase 1:

Ontbijt (bijvoorbeeld 8.00 uur)

 • 1 proteïne shake (bijv. cacao, kaasomelet, appel-kaneel havermout, puddings)
 • 1 glas water (om de Kalium in te nemen) en
 • 1-2 koppen koffie of thee (met zoetjes, absoluut geen suiker!)

Lunch (bijvoorbeeld 12.30 uur)

 • 1 proteïne shake (bijv. soep, omelet, pannenkoek, drank)
 • minimaal 200 gram groente
 • 1 glas water
 • 1-2 koppen koffie of thee (met zoetjes, absoluut geen suiker!)

Tussendoortje (bijvoorbeeld 15.30 uur)

 • 1 proteïne product (o.a. keuze uit repen of shakes)

Diner (bijvoorbeeld 18.00 uur)

 • 1 proteïne shake (o.a. keuze uit pudding, soep, warme maaltijden, etc.)
 • minimaal 200 gram groente
 • 1 glas water (om de Kalium in te nemen) en indien gewenst een kop koffie of thee (met zoetjes, absoluut geen suiker!)

Heeft u tussendoor toch nog te veel honger? Probeer dan met thee of koffie uw honger te stillen, met een snack of gebruik een extra proteïne product (maximaal één extra per dag) of eet groente in soepvorm, roergebakken of als salade.

Ik heb dus al genoeg cup a soup in huis gehaald..haha.

Ik ben wel heel eerlijk en kijk al uit naar de volgende, minder strenge, Fases. Dan hebben ze namelijk ook bijvoorbeeld speciale chips! Yay!

Ook kan je bij de site van Novashops terecht voor al je vragen over het dieet. De klantenservice is heel snel in het beantwoorden van al je vragen.

Ben ik dadelijk tevreden met het behaalde resultaat? Hoe dan verder? Dat moet ik deze keer dus anders gaan aanpakken dan de vorige keer. Hierin ga ik mij nog even verdiepen. 😉

Ik zal jullie de komende periode op de hoogte houden van mijn vorderingen. Op Instagram ( klik rechts op het Instagram logo om mij te volgen daar ) zal ik foto’s voorbij laten komen van de gerechten die ik mag eten en wat ik ervan vond.

Als jullie nog wat willen weten, vraag maar raak in de comments!

Hebben jullie weleens een dieet gedaan?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Mariska

  Toevallig probeer ik nu wat af te vallen door wat shakes en repen tussendoor te nemen en die dus vervang voor een maaltijd. Tot nu toe werkt dat op zich wel. Maar als ik zin heb in een koekje of snoepje laat ik dat weer niet. Succes! 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Waarom en waarin mijn blog is veranderdMy Profile

  april 17, 2017 at 15:33
 • Reply Sofie Katelijne

  Nog nooit van novastop gehoord! Wel fijn om te lezen want wil ook graag wat afvallen 🙂 Veel succes alvast!

  april 17, 2017 at 18:31
 • Reply Maaike

  Pff ik geloof zelf nooit zo in dit soort producten. Ik ben sinds augustus bezig met afvallen. Mijn streven was ook 10 kilo. Inmiddels past al mijn kleding alweer bijna en ben ik bezig met de laatste 2 – 3 kilo. En gewoon ‘zelf’ gedaan. Door meer zelf te koken, bij elke maaltijd groente te eten (dus ook ’s ochtends en tussen doortjes), weinig te snoepen en zeker 3x per week te sporten. Zeker nu ik sinds januari consequent een lesje krachttraining doe merk ik resultaat.
  Maaike onlangs geplaatst…Catrice Light & Shadow Contouring BlushMy Profile

  april 17, 2017 at 19:16
 • Reply lillie

  Dit is voor korte tijd misschien te doen. Maar uiteindelijk zo slecht voor je gezondheid en super duur! Want door snel afvallen kom je ook snel weer aan. Het jojo’en is elke keer een opdonder voor je hart. De enige manier is toch echt normaal eten en elke dag een min 30 min meer bewegen. Toch wens ik je succes met afvallen 🙂

  april 17, 2017 at 21:52
 • Reply Jessica J.

  Ik vind proteïneshakes zo’n raar gegeven, zeker als je er een maaltijd mee moet vervangen. Kan je dan niet beter gezond vast voedsel eten? Zo leer je jezelf alvast die nieuwe voedingsgewoonten aan.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #50 • Huismussen, afscheidsfeestje en PasenMy Profile

  april 18, 2017 at 13:41
 • Reply Petra van Vliet

  Dit dieet kende ik niet, ik eet over het algemeen koolhydraatbeperkt, en dat bevalt mij heel prima.
  Succes met je streven Hilde!

  april 22, 2017 at 09:52
 • Reply chucky1012

  Interessant en dit ken ik niet!

  april 24, 2017 at 18:13
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge