Follow:
boeken

Boekenreview: De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Thrillers, ik hou er zó van! Ik hou van de spanning, de opbouw in de spanning en het ontrafelen van het mysterie. Als er iets in die 3 elementen voor mij niet helemaal klopt kan ik echt flink balen. Een goede thriller is ook niet makkelijk te schrijven lijkt mij. Daniëlle Bakhuis heeft voor mij bewezen dat zij dat zéér goed kan! Want mensen, dit was echt een geweldig boek! Een echte aanrader als je van spanning en sensatie houdt. ;-). Absoluut één van mijn favoriete boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen!

Voor mij was Daniëlle Bakhuis nog een onbekende schrijfster. Ik kwam het boek De Eliminatie onlangs tegen op YouTube en was meteen geïnteresseerd in het verhaal.

Achterflap

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan, totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en onze gezichten verlicht. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage, weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Als je die achterkant leest wil je het boek toch meteen lezen? Tenminste, ik had dat meteen. Toen ik het boek binnenkreeg besloot ik hem op de leeslijst voor januari te zetten. Blijkbaar kon ik toch niet zolang wachten, want voor 1 januari had ik het al uit.

Het personage Chleo is een heerlijk personage om te lezen. Ze is stoer en gevat (ze maakt gedurende het boek een ware ontwikkeling mee als personage. Super om dat te volgen) en daardoor leest het verhaal snel weg en kon ik het boek met geen mogelijkheid opzij leggen. Daniëlle Bakhuis heeft een fijne manier van schrijven en zorgt ervoor dat de spanning goed wordt opgebouwd. Alles klopt in dit boek qua opbouw, spanning, verhaallijn.

Het verhaal pakte mij meteen en ik had het gevoel alsof ik vanaf de zijlijn alles voor mijn ogen zag gebeuren. Ondanks dat het verhaal zich voor het overgrote deel in een soort loods afspeelt, weet Daniëlle Bakhuis het zó beeldend en interessant te omschrijven dat het absoluut niet saai wordt. Ik vind dat zó knap! Doordat alle personages goed worden omschreven ga je zelf ook nadenken over wie jij het het meest zou gunnen om te overleven. Je raakt als het ware meegezogen in het gruwelijke “spel” wat zich daar afspeelt. (een beetje de gunfactor, wie zou jij eerder elimineren? Het voelt aan als een gruwelijke variant op ‘Wie is de Mol’ eigenlijk. ;-)).

Had ik verwacht hoe de ontknoping zou zijn? Totaal niet! Ik zat er ontzettend naast. En dat vind ik eigenlijk nog het leukste aan een thriller, als je zelf het mysterie niet hebt kunnen ontrafelen. Fantastisch gedaan!

Meer wil ik niet verklappen over dit boek eigenlijk. Je móet het gewoon zelf gaan lezen! Ik heb het in één ruk uitgelezen en in mijn YouTube video ook al laten weten dat ik het zeker nog een keer zal lezen. Ik vond het gewoon een geweldig boek! Een topper! (ik heb zelfs meteen een ander boek van Daniëlle Bakhuis besteld. Ik wil meer van haar lezen!)

Jullie zullen dan waarschijnlijk ook niet verbaasd zijn dat ik dit boek met 5 sterren bekroon 😉

Je kan dit boek oa bestellen bij Bol.com voor 15 euro. Je zal er geen spijt van krijgen!

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt zo Superstar spannend…
  Dit boek wil ik lezen….

  Xoxo

  januari 10, 2018 at 05:39
 • Reply Ellen

  Ben het nu aan het lezen. Spannend!!!!

  januari 10, 2018 at 16:53
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge