Follow:
boeken, kids

Chaos United – Gerard van Gemert & Rudi Jonker

chaos united

Een hechte vriendengroep die doorzet, ook als het weleens even tegenzit. Dit boek, graphic novel, is een geweldig boek. Het leest vlot door de opbouw van zwart/wit tekeningen. Afwisselende stukjes tekst en tekst in tekstwolkjes zorgen er ook voor dat het makkelijk leest. Een echte pageturner om lekker mee op de bank te kruipen (dat deed Thomas in ieder geval ;-))

Achterflaptekst ‘Chaos United’

Milan heeft grote voetbalplannen. Met zijn vrienden uit Donkersloot wil hij meedoen aan het buurttoernooi. Ze claimen een stuk grond, timmeren twee doelen en maken van een oude schuur een clubhuis. Niets staat succes nog in de weg.

Maar door Milans gestuntel en rare ideeën lijkt de voorbereiding op het toernooi in het water te vallen. Gelukkig heeft hij echte vrienden: Bennie, Prof, Rosa en Ming doen er alles aan om Milan te helpen. Maar of dat genoeg is…?

chaos united

Samenvatting

Samen doorzetten! Dat is toch wel de rode draad door dit leuke kinderboek. Milan en zijn vrienden krijgen de nodige tegenslagen wanneer ze zich voorbereiden op het voetbaltoernooi. Mollen die het speelveld verprutsen, een trainer die beter een ander beroep had kunnen kiezen…. Toch blijven deze vrienden elkaar bemoedigen om vooral door te gaan.

De opmaak is speels door de vele tekeningen en tekstballonnetjes. Dit zorgt ervoor dat het lezen van het boek niet saai is en constant verrassend blijft.

chaos united

chaos united

Het boek bevat veel humor wat bij kinderen erg zal aanspreken. Thomas vindt het vooral leuk om die grapjes weer aan mij, Andries en zijn zussen voor te lezen (het liefst aan ieder voor zich waardoor sommige grapjes dus 4 keer hardop worden voorgelezen haha).

Een andere belangrijke boodschap is dat je niet zozeer talentvol hoeft te zijn om een sport te beoefenen. Milan heeft nou niet echt veel talent, maar dat maakt niet uit! Je mag doen wat je leuk vindt.

chaos united

Chaos United is een lekkere dikke hardcover die toch vlot leest door alle illustraties. Sinds ik zelf ook vaker graphic novels lees merk ik hoe leuk het is om af en toe zo’n boek tussendoor te lezen. Het leest vlot, de illustraties voegen écht wat toe aan het verhaal en kinderen blijven ook wat meer gefocust tijdens het lezen door de afbeeldingen. Thomas heeft er ontzettend van genoten!

chaos united

Informatie

Chaos United – Gerard van Gemert & Rudi Jonker

Uitgeverij Condor

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN: 9789492899330

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge