Follow:
boeken, review

Boekenreview: Het Offer van de Baobab en De Keizersillusie – Kate Kriske

Vandaag review ik 2 boeken uit een reeks, Vic Falls Missions. Een serie die volgens mij jongeren vanaf een jaar of 12 écht aan het lezen kan krijgen. Een goede dosis spanning, humor en ook een mooie boodschap zijn de elementen die deze serie echt tot een spannende jeugdserie heeft gemaakt. Maar ook voor volwassenen die jeugdboeken ook kunnen waarderen zeker een aanrader!

Het offer van de Baobab (deel 1)

Achterflap:

“De zestienjarige cadet en freerunner Marcus Holme mag deel uitmaken van het Special Abilities Team (SPAT), een geheim team van jonge spionnen dat opereert onder de radar van de gewone inlichtingendiensten. Maar als Marcus een overtreding begaat op school, wordt zijn overplaatsing naar het SPAT op non-actief gezet en moet hij de rest van het schooljaar op het PAC, een andere middelbare school, doorbrengen. In dat instituut heeft de helft van de leerlingen een handicap en Marcus baalt dat hij een half jaar bij een ‘stelletje kreupelen’ moet gaan zitten. Maar wanneer hij de mysterieuze jonge spionne, Victoria Falls, ontmoet en het PAC toch een verborgen link blijkt te hebben met het SPAT komt Marcus alsnog in een wereld van undercoveroperaties terecht. De confrontatie met huurmoordenaar Cliff Coleman zal zijn leven voorgoed veranderen …”

Deel 1 van de serie had wat mij betreft nóg beter kunnen zijn als de personages wat meer uitgediept waren. Een gemiste kans omdat je door beter uitgediepte personages veel meer een band met ze krijgt. Het verhaal bleef voor mij nu wat oppervlakkig en ik miste diepgang hierdoor.

Ook liepen de verschillende verhaallijnen door elkaar waardoor bepaalde acties erg verwarrend overkwamen. Ik moest echt goed mijn hoofd erbij houden om te begrijpen bij welk deel in het boek ik nu weer was aanbeland. Dit vond ik best verwarrend en kwam daardoor niet zo makkelijk in het verhaal. Maar dit was ook even gewenning aangezien ik het verder in het boek aardig kon volgen.

Positief vond ik dat er een hele mooie boodschap in verwerkt zit. Bij het SPAT team zitten jonge spionnen die door een handicap zich niet uit het veld laten slaan. Een hele mooie boodschap dat je er mag zijn en dat er geen grenzen zijn als je een handicap hebt. Ook de hightec snufjes, a la James Bond, vond ik erg leuk gedaan in het boek. Het bouwde de spanning daarmee zeker op en was ook een erg leuke toevoeging aan de opdrachten die de spionnen moeten volbrengen. Victoria is één van mijn favoriete personages uit het boek. Zij haalt de nodige capriolen uit en dat maakt haar echt een stoer personage!

Omdat je als lezer weet dat het een eerste deel is van een reeks ben je wellicht minder teleurgesteld over de minpunten van dit boek. Je weet dat in deel 2 je meer zal lezen over de personages en dat ze dan waarschijnlijk ook meer uitgediept zullen worden. Ondanks alles werd ik, toen ik het boek uitgelezen had, ontzettend nieuwsgierig naar deel 2. Ik hoop dat deze serie begint met een wat trage start en eindigt met een knal!

Absoluut een serie die de jeugd zal aanspreken!

Ik gaf ‘Het offer van de Baobab’ 3 sterren.

Informatie

Het offer van de Baobab – Kate Kriske

Uitgeverij Van Halewyck

Paperback, 300 pagina’s

ISBN: 978-94-6131-542-7

Prijs: 16,99

Verkrijgbaar bij stenen boekenwinkels en Bol.com (klik hier)

 

De Keizersillusie (deel 2)

In het tweede deel van de Vic Falls Missions volgen we Marcus, Victoria en de rest van het team weer. In dit deel komt weer de nodige dosis spanning, actie en humor aan bod.

Achterflap:

In dit deel van de reeks Vic Falls Missions komen de jonge spionnen van het geheime Special Abilities Team (SPAT) opnieuw voor een grote uitdaging te staan.
Het SPAT, dat onder de radar van de gewone inlichtingendiensten opereert, wordt ingeschakeld in een mysterieuze zaak die hen naar Italië brengt. Met de hulp van het hele team duiken Victoria, Delphine en Marcus onder in het kunstmilieu. Een wereld waar met gigantische bedragen gegoocheld wordt en de maffia een flinke
vinger in de pap heeft. Een wereld waarin illusie de werkelijkheid overtreft.

Wat ik in dit deel heel handig vond was de kaart voorin het boek. Op deze pagina’s vind je alle belangrijke personages met een korte beschrijving erbij. Dit geeft al meteen een heel mooie extra toevoeging die ik in deel 1 eigenlijk wel miste.

Dit zou betekenen dat je deel 2 los zou kunnen lezen wellicht. Toch adviseer ik om zeker deel 1 eerst te lezen. Ook in dit boek zijn er namelijk best wat verhaallijnen die verspringen en daar moet je echt aan wennen. Als je deel 1 en 2 achter elkaar leest, zoals ik deed, wen je snel aan die verspringende verhaallijnen.

Ook in dit verhaal reizen de SPAT leden de hele wereld over. De plekken die zij bezoeken worden rijkelijk omschreven en dit geeft een fijne sfeerimpressie. Sowieso vond ik in dit deel veel meer verhaallijnen meer uitgediept. Zo volgt Marcus een butleropleiding, om bij een missie te infiltreren als butler, en dit wordt uitgebreid verteld in het boek. Ik vind dat altijd een pluspunt, ik kom dan écht goed in het verhaal.

In dit deel komt ook weer de nodige spanning voor en doordat je als lezer de personages nu écht beter leert kennen zal dit verhaal ook veel meer pakken dan deel 1. Wederom komen er weer de nodige James Bond-foefjes aan bod wat de missies extra interessant maken.

Er blijven echter een paar verhaallijnen nog onopgelost waardoor je als lezer niet kan wachten deel 3 te gaan lezen. (Slangenkoorts zal deze heten en komt begin april uit). Zo kom je er als lezer nog niet achter wie de mol is binnen de SPAT en heeft Marcus’ moeder ook een nog onduidelijke rol in het geheel. En hoe zal de opbloeiende liefde zich verder ontwikkelen?

In dit verhaal zijn vele plotwendingen wat het boek verre van saai maakt. De manier van schrijven (lange zinnen) zal niet voor iedereen makkelijk te lezen zijn. Ik hoop stiekem dat dat in deel 3 wat minder zal zijn. Ook de verspringende verhaallijnen mogen van mij iets minder vaak voorkomen, dan zou het boek nóg makkelijker weglezen.

De Keizersillusie is een zeer spannend Young Adult boek die onverwachte plotwendingen en gave personages heeft. Vic Falls Missions is absoluut een serie die in de gaten gehouden moet worden!

Deel 2 van de Vic Falls Missions, De Keizersillusie, krijgt van mij 4 sterren!

Informatie

De Keizersillusie – Kate Kriske

Uitgeverij Van Halewyck

Paperback, 240 pagina’s

ISBN: 978-94-6131-708-7

Prijs: 16,99

Verkrijgbaar in stenen boekenwinkels en Bol.com (klik hier)

 

**Ik heb deze boeken ontvangen ter review ** Dit artikel bevat affiliatelinks, zie mijn disclaimer**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Dit klinkt spannend!

    maart 4, 2018 at 11:22
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge