Follow:
boeken, kids, review

De Smoezels vinden een huisdier – Erhard Dietl

De Smoezels

Blijer kan je Thomas niet krijgen, een nieuw boek over De Smoezels! Het vorige boek (klik hier) viel zo ontzettend in de smaak dat er een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht verscheen bij het zien van het nieuwe boek. Wat maakt De Smoezels nou zo leuk? Grappige personages, vrolijke illustraties en nét dat beetje extra wat aan elk boek is toegevoegd. Ook dit boek heeft weer alles in huis om bij elk kind een stralende lach op het gezicht te toveren!

Achterflap

Bij het voorlezen van de achterflap wilde Thomas dat ik meteen ging voorlezen. Draken zijn natuurlijk helemaal te gek! En ‘Slijmerig slijk en tenenkaas!’ maakte hem meteen al aan het lachen. (alles wat ook maar vies is is geweldig natuurlijk).

De Smoezels

In vergelijking met het vorige boek van De Smoezels die ik ontvangen had, is dit boek een stuk groter van formaat. Een écht prentenboek. De cover nodigt al meteen uit om het boek open te slaan. Een vrolijke cover met grappige vliegjes, de viezige Smoezels én een draak die sukkelig in de lucht hangt. De nieuwsgierigheid is gewekt!

De Smoezels

Voorin het boek krijg je meteen een compleet overzicht over alles wat de Smoezels zijn en waar ze van houden. Zo lees je dat Smoezels graag in modderplassen dansen, ze van lekkere luchtjes misselijk worden en de spierballen zo hard als staal zijn. Al deze weetjes hebben uiteraard ook leuke illustraties erbij.

De Smoezels

Naast de prachtige illustraties die elke bladzijde sieren is het verhaal ook ontzettend leuk. Het boek bevat geen hoofdstukken, maar voor het slapen gaan een paar bladzijdes lezen werkt prima. Wat ik ontzettend leuk vind aan de Smoezel boeken is de begrijpelijke taal. Het verhaal is interessant en van begin tot het einde boeiend. Thomas heeft geen moment dat hij zijn concentratie verliest tijdens het voorlezen. Want een draak met een uitlaat is natuurlijk ook super gaaf om te volgen in een spannend verhaal!

De Smoezels

Had het andere Smoezel boek allemaal vragen over het boek achterin, zo heeft dit boek ook weer iets extra’s. Er staan namelijk liedjes in! Nou kan ik geen noten lezen, maar zelf een melodie bedenken lukt mij wel. Dus Thomas en ik hebben heerlijk gezongen! Ook weer een extraatje wat dit boek zo gaaf maakt. De Smoezel boeken zijn daarom ook echt favoriet van Thomas. En ik snap waarom!

De Smoezels

De Smoezels vinden een huisdier is wederom een super leuk boek om in je boekenkast te hebben. Kinderen zullen ervan genieten en ik weet zeker jij, als ouder, ook!

“De Smoezels is een boek dat ik graag als kind ook had willen hebben! Een combinatie van ontspannen luisteren naar een tof verhaal en actief meedoen met liedjes en spelletjes maakt dit boek tot een ware musthave!”

Informatie

De Smoezels – Erhard Dietl

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 978-90-5116-628-6

Prijs: 14,95

Verkrijgbaar bij de boekhandels en online bij Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Dit boek heeft een prachtige cover!
  Leuk om kado te geven.

  Xoxo

  april 3, 2018 at 06:33
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge