Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: Van klein tot groots Coco Chanel. Ode aan de powervrouw!

coco chanel

Een fantastische serie die uitgeverij De Vier Windstreken uitbrengt is de serie ‘Van klein tot groots’. Een serie boeken over fantastische krachtige vrouwen die belangrijk zijn geweest als voorbeeld voor vrouwen. Belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis komen aan bod in deze prachtig geïllustreerde serie boeken. Het eerste deel ‘Coco Chanel’ ligt nu in de winkels en ik weet zeker dat er heel veel vrouwen en mannen zijn die deze prachtige serie willen verzamelen. 😉

Achterflap

“Van klein tot groots

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

Coco Chanel (Saumur, 19 augustus 1883 – Parijs, 10 januarie 1971)

Coco Chanel was dé vrouw van de Franse mode. Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw.”

Het boekje is in mijn ogen echt een verzamelobject. Het verhaaltje in het boek is gericht op jonge kinderen en heel kort en beknopt. De prachtige leuke illustraties zorgen ervoor dat het een aantrekkelijk boekje wordt voor volwassenen. Leuk en informatief vind ik de korte samenvatting over Coco Chanel achterin het boek. Dit is weer gericht op de volwassen lezer.

coco chanel

Het levensverhaal van Coco Chanel wordt op deze manier kort beschreven en beeldend gemaakt door de illustraties. Dit prentenboek is zeker leuk om voor te lezen aan kleine dametjes die het interessant vinden te weten hoe de mode is veranderd door de invloed van Coco Chanel.

coco chanel

coco chanel

Zelf vind ik het echt een prachtig prentenboek om in de kast te hebben staan en soms eens door te bladeren. Zeker omdat er nog meer delen aankomen over échte invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis.

Zo komt er in het najaar het tweede deel welke zal gaan over Audrey Hepburn. En in het voorjaar van 2019 is Anne Frank het derde deel.

Elk verhaal beschrijft een bijzonder en soms ook zwaar levensverhaal van vrouwen in bewonderenswaardig simpele, luchtige beelden. Iedere titel is door een andere illustrator geïllustreerd. De combinatie van een eenvoudige tekst en simpele verhaalstructuur maken de levens van deze rolmodellen toegankelijk voor 5- tot 100-jarigen.

Al deze vrouwen waren (en zijn) een inspiratie voor veel jonge en oudere vrouwen vandaag de dag. Daarom zal deze serie heel veel mensen aanspreken.

Een prachtige serie prentenboeken die de kracht van deze vrouwen uitstraalt.

Informatie

‘Van klein tot groots’ Coco Chanel – Ana Albero & Isabel Sánchez Vegara

Uitgeverij de Vier Windstreken

Hardcover, 24 pagina’s

ISBN: 9789051166545

Prijs: 13,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Moiie en aparte cover!
  Klinkt mooi en leerzaam.

  Xoxo

  augustus 10, 2018 at 06:44
 • Reply Cristiane Bogers

  Dankjewel. Ik ben Braziliaanse en Ik wil graag in Nederlands taal, voor mijn dochter het boek lezen.

  december 22, 2018 at 02:55
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge