Follow:
boeken

Welke 10 boeken wil ik lezen in 2024?!

Een nieuw jaar is voor mij altijd weer een moment om mezelf uit te dagen op bepaalde gebieden. Zo heb ik nieuwe spaardoelen ingesteld, doelen om duurzamer te leven én uiteraard ook weer nieuwe leesdoelen! Zo heb ik mijn Goodreads ingesteld op 100 boeken. Ik loop al 1 boek achter op schema, dus dat gaat lekker ;-). Maar ik heb ook 10 boeken bij elkaar verzameld die ik dit jaar echt wil gaan lezen. Welke boeken dat zijn? Ik laat het je zien!

De boeken!

Ik heb eens even goed door mijn boekenkasten gespit en boeken uitgezocht die óf al een tijd in mijn kast staan óf waar ik nu al zin in heb om te lezen. Uiteraard zijn er veel meer boeken die hoog op mijn lijstje staan, maar deze 10 moet ik van mijzelf dit jaar écht lezen. Doe ik dit niet? Dan gaan ze weg! Dus de druk is wel aanwezig 😉

#1 In de lives of puppets – TJ Klune

In the Lives of Puppets

Ik ben groot fan van TJ Klune, dus waarom ik dit boek niet meteen ben gaan lezen toen ik hem ontving weet ik eigenlijk ook niet. Soms is het niet het moment of ben je misschien niet in de stemming? Ik weet het niet. Hij staat al een tijdje mooi in de woonkamer te pronken. Maar het wordt nu toch wel echt tijd om dit boek te gaan lezen. Ik weet zeker dat ik weer een traantje zal laten!

In the Lives of Puppets is a queer retelling of the Pinocchio tale, inviting you deep into the heart of a peculiar forest and on the extraordinary journey of a family assembled from spare parts. In a strange little home built into the branches of a grove of trees live three robots – fatherly inventor android Giovanni Lawson, a pleasantly sadistic nurse machine, and a small vacuum desperate for love and attention. Victor Lawson, a human, lives there too. They’re a family, hidden and safe. The day Vic salvages and repairs an unfamiliar android labelled ‘HAP’, he learns of a shared dark past between Hap and Gio – a past spent hunting humans. When Hap unwittingly alerts robots from Gio’s former life to their whereabouts, the family is no longer hidden and safe. Gio is captured and taken back to his old laboratory in the City of Electric Dreams. So together, the rest of Vic’s assembled family must journey across an unforgiving and otherworldly country to rescue Gio from decommission, or worse, reprogramming. Along the way to save Gio, amid conflicted feelings of betrayal and affection for Hap, Vic must decide for himself: can he accept love with strings attached? Inspired by Carlo Collodi’s The Adventures of Pinocchio, In the Lives of Puppets is a masterful standalone fantasy adventure from the author who brought you The House in the Cerulean Sea and Under the Whispering Door.

#2 Leer me alles wat je weet – Hanna Bervoets

Dit boek ontving ik van de uitgever nog voor de release datum. Ontzettend lief! Het boek is gesigneerd en genummerd. Ik moet bekennen dat ik alleen nog maar het boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets heb gelezen. Maar dat heeft mij wel beseft dat ik meer van haar wil lezen. Ik was dan ook heel blij dat ik dit boek ontving. De flaptekst spreekt mij ook heel erg aan. Ik gok dat dit één van de eerste boeken van de stapel gaat zijn die ik zal lezen dit jaar.

Dit boek gaat over Danielle – ‘Daniel’ – de Koster. Heldin volgens velen, knettergek volgens sommigen; Daniel leidt een bewogen leven. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan, ‘kenniszoekers’ die nog geen medische diagnose hebben. Maar hoe onbaatzuchtig is ze werkelijk? En hoe weet je wat het goede is? Wanneer Daniels reputatie verslechtert, voelt ze zich in het nauw gedreven. En nu is Daniel dood. Jodie, haar grote liefde, wil weten waarom en gaat te rade bij de mensen die haar het beste kenden. Bij Sjoerd, met wie Daniel in de jaren negentig voor de hiv-vereniging werkte. Bij Daniels ex Barbara, die altijd een bepalende rol in haar leven bleef spelen. Voor hen was Daniel een getroebleerde vriend en complexe geliefde, die nooit echt heeft leren omgaan met haar eigen gemankeerde lichaam. Zo reconstrueert Jodie Daniels levensverhaal. ‘Leer me alles wat je weet’ is een indringende liefdesgeschiedenis, een familieroman zonder bloedverwanten en het verhaal van een tijdperk.

#3 De buitenstaander – Stephen King

De buitenstaander

Een jaar geen boek van Stephen King lezen kan gewoon niet. Nou heb ik nog heel veel van hem in de kast liggen, dit boek wil ik heel graag lezen. Omdat ik inmiddels ook het derde deel uit deze ‘serie’ in huis heb. Dat is namelijk het recente verschenen Holly. Ik las ergens dat je het beste de 2 boeken die bij deze serie horen eerst kan lezen. En ja, dan moet ik dus echt die dikke pil ‘De buitenstaander’ eerst lezen. Deze ligt dus op de stapel!

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

#4 The very secret society of irregular witches – Sangu Mandanna

The Very Secret Society of Irregular Witches

Dit boek heb ik gekocht toen het ontzettend veel op booktube voorbij kwam. Lovende recensies en verhalen gingen er rond over dit boek. Ik kon niet wachten het te lezen! En nu, geruime tijd later, ligt het boek nog steeds ongelezen in de kast. Herkenbaar? Dat is ook de reden dat ik amper meer boeken koop, ik wil eerst eens alles lezen wat ik in huis heb liggen! Dit boek stond nog steeds heel hoog op mijn te lezen lijst. Vandaar dat het in de top 10 voor dit jaar moest zitten. Ik heb echt zin om dit boek te lezen!

She found magic in the most unlikely of places.

Mika Moon follows three rules: hide your magic, keep your head down, and stay away from other witches. Mika is good at being alone, and she doesn’t mind it . . . mostly.

But when an unexpected invitation arrives to teach three young witches at the mysterious Nowhere House, Mika jumps at the chance for a different life. As she comes to care for its quirky inhabitants – and Jamie, the handsome but prickly librarian – finally belonging somewhere feels like a real possibility.

But magic isn’t the only danger in the world – is it worth risking everything to protect the found family Mika didn’t know she was looking for?

#5 De winnaars – Fredrik Backman

Eigenlijk wil ik dit boek helemaal niet lezen. Want dan betekent het dat de trilogie klaar is. Deel 1 en 2 hebben mijn hart veroverd. Ik hou van deze serie. Ik hou van de personages, de gevoelens, de verhalen, het stadje……Maar het is tijd. Tijd om de trilogie af te ronden en even flink te janken 😉

Er zijn twee jaar verstreken sinds de gebeurtenissen waar niemand aan wil denken. Iedereen heeft geprobeerd zijn leven weer op te pakken, maar er is iets aan dit deel van het bos dat dat nooit echt toelaat.

We zijn een stad met verdriet in ons hart en geweld in de lucht. We houden van verhalen met een happy end, maar diep vanbinnen wisten we waarschijnlijk altijd al dat dit er niet een was.

Het begint deze keer met een storm en eindigt in vuur. Iemand die lang weg is geweest komt naar huis. Iemand droomt van de NHL en iemand droomt van wraak. Iemand haat, iemand vecht, iemand pakt een pistool en loopt naar de ijsbaan. Waaruit bestaat een familie? En een hockeyteam? Of een gemeenschap? Ze bestaan allemaal uit de optelsom van onze keuzes. En om hen te beschermen zijn we bereid alles op te offeren. Alles.

#6 The seven deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

Hoe vaak ik dit boek al heb opgepakt om te gaan lezen en uiteindelijk niet in ben begonnen is aanzienlijk. Waarom? Geen idee! Een verhaal wat mysterieus is, tijdsprongen heeft en zeer goede recensies wil je toch meteen lezen? Daarom is dit jaar het jaar dat het moet gebeuren! En ik weet zeker dat ik er ontzettend van ga genieten!

Somebody’s going to be murdered at the ball tonight. It won’t appear to be a murder and so the murderer won’t be caught. Rectify that injustice and I’ll show you the way out.’ It is meant to be a celebration but it ends in tragedy. As fireworks explode overhead, Evelyn Hardcastle, the young and beautiful daughter of the house, is killed. But Evelyn will not die just once. Until Aiden – one of the guests summoned to Blackheath for the party – can solve her murder, the day will repeat itself, over and over again. Every time ending with the fateful pistol shot. The only way to break this cycle is to identify the killer. But each time the day begins again, Aiden wakes in the body of a different guest. And someone is determined to prevent him ever escaping.

#7 Omringd door narcisten – Thomas Erikson

Een non-fictie boek mag zeker niet ontbreken in 2024! Ik heb het afgelopen jaar veel financiële boeken gelezen tussen de fictie boeken door en dat is mij heel erg goed bevallen. Eigenlijk is mijn liefde voor non fictie boeken begonnen door het lezen van ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. De serie van Thomas Erikson intrigeert mij ook enorm. En dit boek helemaal!

We kennen allemaal wel een narcist. Iemand met een enorm ego, iemand die constant om aandacht vraagt en altijd overtuigd is van zijn gelijk. Narcisten willen alles en iedereen controleren, en doen waar ze zin in hebben zonder aan anderen te denken. Ze zijn, kortom, héél vermoeiend.

Aan de hand van hetzelfde vierkleurensysteem dat Omringd door idioten een internationale bestseller maakte, beschrijft Thomas Erikson narcistisch gedrag en de gevolgen ervan – voor jou en voor de samenleving als geheel. Omringd door narcisten biedt je alle tools die je nodig hebt om met narcisten om te gaan, zodat je een gelukkiger, bevredigender en succesvoller leven kunt leiden.

#8 Beach Read – Emily Henry

Beach Read

Na het lezen van Book Lovers ben ik fan van Emily Henry. Ik heb dan ook dit boek vrijwel direct gekocht nadat ik Book Lovers uit had. Mijn plan was om het afgelopen zomer te lezen. Dat is er niet van gekomen. Dus dit jaar een nieuwe poging! Er zijn nog een aantal boeken van haar die ik dolgraag wil lezen, dus Beach Read moet dit jaar op mijn lijst!

January is a hopeless romantic who narrates her life like she’s the lead in a blockbuster movie. Gus is a serious literary type who thinks true love is a fairy-tale. But January and Gus have more in common than you’d think: They’re both broke. They’ve got crippling writer’s block. And they need to write bestsellers before summer ends. The result? A bet to swap genres and see who gets published first. The risk? In telling each other’s stories, their worlds might be changed entirely… Set over one sizzling summer, Beach Read is a witty love story that will make you laugh a lot, cry a little and fall head over heels.

#9 Scythe – Neal Shusterman

Arc of a Scythe - Scythe

Dit is denk ik het boek dat ik het langste in huis heb van deze 10 titels. En dit jaar is het laatste jaar dat ik mezelf de kans geef het te lezen. Het verhaal klinkt super gaaf, en ik weet zeker dat ik het ook goed ga vinden. Nu alleen nog oppakken en lezen. En het erge is dat ik ook al 2 vervolgdelen in de kast heb staan. De druk is dus wel een beetje aanwezig.

Two teens must learn the “art of killing” in this Printz Honor–winning book, the first in a chilling new series from Neal Shusterman, author of the New York Times bestselling Unwind dystology.

A world with no hunger, no disease, no war, no misery: humanity has conquered all those things, and has even conquered death. Now Scythes are the only ones who can end life—and they are commanded to do so, in order to keep the size of the population under control.

Citra and Rowan are chosen to apprentice to a scythe—a role that neither wants. These teens must master the “art” of taking life, knowing that the consequence of failure could mean losing their own.

#10 The beautiful ones – Silvia Moreno-Garcia

The Beautiful Ones

Ik heb van deze auteur ongeveer 6 boeken in de kast staan, maar nog nooit iets van haar gelezen. Het is eigenlijk erg! Omdat al die boeken mij stuk voor stuk aanspraken heb ik ze destijds gekocht. Ik zei dan ook “Ik weet zeker dat ik alles wat deze auteur schrijft goed zal vinden!” Mijzelf waarschijnlijk overtuigend dat ik dus met een gerust hart nog meer boeken van haar kon kopen, lol. Ik weet dus helemaal niet of ik haar boeken goed vind! Mocht dit een pareltje zijn ga ik natuurlijk al die andere boeken ook lezen 😉

They are the Beautiful Ones, Loisail’s most notable socialites, and this spring is Nina’s chance to join their ranks, courtesy of her well-connected cousin and his calculating wife. But the Grand Season has just begun, and already Nina’s debut has gone disastrously awry. She has always struggled to control her telekinesis—neighbors call her the Witch of Oldhouse—and the haphazard manifestations of her powers make her the subject of malicious gossip.

When entertainer Hector Auvray arrives to town, Nina is dazzled. A telekinetic like her, he has traveled the world performing his talents for admiring audiences. He sees Nina not as a witch, but ripe with potential to master her power under his tutelage. With Hector’s help, Nina’s talent blossoms, as does her love for him.

But great romances are for fairytales, and Hector is hiding a truth from Nina—and himself—that threatens to end their courtship before it truly begins. The Beautiful Ones is a charming tale of love and betrayal, and the struggle between conformity and passion, set in a world where scandal is a razor-sharp weapon.

Dit waren de 10!

Ik werk altijd goed onder druk. Ik hou wel van een uitdaging! En zeker lijstjes afwerken vind ik zalig. Ik weet dus eigenlijk wel zeker dat het mij gaat lukken deze 10 boeken te lezen. En nu maar hopen dat ze stuk voor stuk zo goed zijn als ik hoop!

Heb jij ook boeken die je dit jaar absoluut wil lezen?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge