Follow:
boeken

Het laatste dat ze deed – Gregg Olsen

het laatste dat ze deed

Slechts één onoplettende seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen van wie ze hield totaal veranderde. Eén seconde die niet terug te draaien is. Eén seconde…

Een spannende thriller met ook een hoop frustrerende stukken voor de lezer. Soms zou je de hoofdpersonages wel even wakker willen schudden en ervoor willen zorgen dat ze bepaalde beslissingen niet zouden nemen. Helaas kan dat natuurlijk niet. Maar geeft wel aan dat dit boek je laat meeslepen met de hoofdpersonages 😉

Achterflaptekst ‘Het laatste dat ze deed’

Het jonge ambitieuze stel Liz en Owen woont tussen perfecte gezinnen met succesvolle carrières. Met een zeker afgunst bekijken zij hun buren Carole en David, die een ideaal leven lijken te hebben: een goed inkomen, een gelukkig gezinsleven, geborgenheid, en een prachtig zoontje, Charlie. Maar dan verdwijnt Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor, hij is onvindbaar. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.

Als twee huwelijken langzaam bezwijken onder de druk van verdriet en angst, trekt Liz zich terug in een donkere duistere wereld van diepe ellende en schuld. Een wereld waarin paranoia en verraad de overhand krijgen. Want er is nog iemand met geheimen, eigen pijn en redenen om Liz in de gaten te houden. En alleen deze persoon weet dat het mysterie rondom de verdwijning Charlie bij lange na nog niet voorbij is.

Samenvatting

Aan het meer in het toeristenstadje Bend wonen mensen al jaren in hun huis en zijn er nieuwe mensen komen wonen die over het algemeen een prachtig nieuw huis laten bouwen. David en Carole zijn zulke nieuwelingen en hebben een prachtig huis aan het meer. Liz en Owen kijken vol afgunst naar het leven van David en Carole maar sluiten ook vriendschap omdat zij graag in diezelfde kringen willen verkeren.

Liz is al sinds jongs af aan bekend met het meer, zo ook de overbuurman Dan Miller met wie Liz een verschrikkelijke geschiedenis deelt. Een ernstig dodelijk ongeluk verbindt hun met elkaar.

Ook nu gebeurt er iets verschrikkelijks wanneer het zoontje van David en Carole verdwijnt. Verdriet, angst en spanningen lopen in hoog tempo op. Elk van de vier hoofdpersonages laten hun ergste kant zien; woede, overspel, leugens, egoïsme, alles komt aan bod en laat de ware aard van iedereen zien. Zullen beide huwelijken deze verschrikkelijke gebeurtenis overleven? En waar kan Charlie nou gebleven zijn?

Iedereen kampt met geheimen, maar of deze uiteindelijk ontrafelt zullen worden? ….

Conclusie

Ondanks het feit dat ik af en toe de bepaalde personages wel een klap zou willen verkopen om ze wakker te schudden, heb ik erg genoten van deze goed opgebouwde thriller. Door het ongeluk in het verleden voel je dat er meer kanten met het verhaal kan worden opgegaan en dit zorgt voor een extra laag spanning en mysterie in het verhaal. Een verschrikkelijke beslissing kan leiden tot een gigantische rollercoaster aan leugens en wantrouwen, maar zorgt voor een ijzersterke thriller!

Informatie

Het laatste dat ze deed – Gregg Olsen

Karakter Uitgevers

Paperback, 336 pagina’s

ISBN: 9789045214252

Prijs: €23,98

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge