Follow:
boeken, kids, review

Lekker creatief met ‘Kneed en Klieder’ van Babbe van Ginkel

kneedenklieder

Hier in huis is het ‘slijm maken’ al een aantal maanden aan de gang. Fenna komt geregeld thuis met lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof om weer aan de slag te gaan om een nieuw kleurtje slijm te maken. Dit boekje is dan ook écht wat voor haar. Lekker kliederen en creatief bezig zijn om slijm, zand en andere heerlijke kledderboeltjes te maken.

kneedenklieder

Achterflap

“Niets is zo leuk als lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen, uit elkaar trekken en een beetje vies worden of liever nog: heel erg vies worden.

Zelf speelklei, slijm of magisch zand maken kan snel, goedkoop en makkelijk met spullen uit je keukenkastje. En je weet precies wat erin zit, wel zo fijn. Veel recepten maak je (samen) in een paar minuten.

Hoe pak je dat aan? Babbe van Ginkel deelt 30 recepten voor baby’s vanaf 9 maanden, voor kleuters en zelfs tieners. En ze geeft tips en trucs om het nog leuker te maken en tegelijkertijd de rommel te beperken.

Door te experimenteren en ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Het spelen met vormeloze materialen is goed voor de motoriek, stimuleert de zintuigen en bouwt aan het zelfvertrouwen van kinderen. Niks moet, alles mag. Succes verzekerd!”

kneedenklieder

Het boekje bevat 30 makkelijke recepten om diverse kliederrecepten te maken. Overzichtelijk met een receptenlijstje, houdbaarheid, leeftijdsindicatie en het ‘viezigheids-gehalte’ is elk recept makkelijk te volgen. Samen met een mooie foto van hoe het resultaat eruit gaat zien nodigt elk recept uit om heerlijk mee aan de slag te gaan.

kneedenklieder

Ook staat er duidelijk bij of het recept eetbaar is. Maw, is het erg als je kind het in zijn of haar mond krijgt. In het rondje staat vanaf welke leeftijd je met dit recept aan de slag kan gaan. (zoals hierboven op de foto 1,5 jaar aangegeven staat).

Wil je bijvoorbeeld een knutselfeestje organiseren voor je kind? In dit boekje kan je zeker genoeg recepten vinden om een daverend feestje te geven! En nog heerlijk budget ook 😉

kneedenklieder

Toen ik dit boekje binnen kreeg is Fenna er met Thomas meteen mee aan de slag gegaan. Ze heeft daar zelfs een video van gemaakt.

Heerlijk een knutselmomentje voor je kids kan je dus heel makkelijk regelen met dit boekje. Overzichtelijk alle makkelijke recepten bij elkaar en vanaf een bepaalde leeftijd ook prima zelf te volgen vanuit het boekje. Dit boekje is een musthave!

Informatie

Kneed en Klieder – Babbe van Ginkel

Uitgeverij Unieboek het Spectrum

Hardcover, 88 pagina’s

ISBN: 9789000359745

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online via Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boekje ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Babbe

    Wat een fijn blogbericht over mijn boek! Het is altijd een feest om kinderen het magische maïzena te zien ontdekken :-). Groetjes Babbe

    augustus 17, 2018 at 12:25
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge