Follow:
boeken, jeugd

De Godden broers – Meg Rosoff

De cover liet mij niet meteen beseffen dat dit een jeugdboek was. Het zou net zo goed de cover van een roman kunnen zijn. En dat is goed! Jeugdliteratuur is voor de jeugd een mooie kennismaking met volwassen literatuur. Een boek als ‘De Godden broers’ is ook perfect om te lezen voor de middelbare school. Het leest makkelijk, is interessant, behandelt thema’s die belangrijk zijn voor de jeugd en bovenal ook herkenbaar. Ik heb dit boek heel snel uitgelezen en vind het echt een aanrader! Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor volwassenen (leerkrachten ;-)).

Synopsis ‘De Godden broers’

In een vakantiehuis aan zee, in een grote, rommelige familie, kijkt één tiener toe hoe de rest van de familie de zwoele dagen doorbrengt met wijn drinken, spelletjes spelen en het plannen van een bruiloft. Maar dan verschijnen de Godden-broers: de onweerstaanbare, charmante, sexy Kit en de knorrige, stille Hugo. Opeens bevindt er zich een slang in dit paradijs – en de consequenties zullen verschrikkelijk zijn…

Samenvatting

Je volgt in dit boek een familie die met elkaar een vakantie doorbrengt in een zomerhuisje aan zee. Spelletjes, lekker eten, zon, zee en strand. Onverwacht moet er ook een bruiloft gepland worden. Allemaal leuke dingen die de familie bezig zullen houden. Wanneer er onverwacht twee broers zich aansluiten bij de familie, de prachtige en sexy Kit en zijn jongere broer Hugo die stil en nors is, verandert de hele dynamiek in de groep.

Dochter Mattie is tot over haar oren verliefd op Kit. Ze hangt als een puppy om hem heen en Kit voedt dit gedrag maar al te graag. De broer van Mattie, het ik-personage, vindt het maar niks maar laat het gaan. Stille Hugo duikt af en toe opeens op en lijkt zijn ongenoegen over het gedrag van zijn broer te willen uiten. Het onbezorgde gedrag van de familie, aanhang en vrienden lijkt steeds grimmiger te worden en wanneer er iets vreselijks onthuld wordt stort het hele paradijselijke vakantiesfeertje voorgoed in…

Conclusie

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Het verhaal is vlot, pakkend en intrigerend. Ik weet zeker dat dit een ideaal boek is voor de boekenlijst. De jeugd zal het waarderen en er zeker van genieten. En de plottwist op het einde is ook niet mis.

Informatie

De Godden broers – Meg Rosoff

Uitgeverij ls Amsterdam

Hardcover, 192 pagina’s

ISBN: 9789024592357

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen via de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge