Follow:
boeken, kids

Spekkie en Sproet Complot in de trein – Vivian den Hollander

spekkie en sproet

De boeken van Spekkie en Sproet zijn favoriet bij Thomas. Het zijn leuke spannende verhalen en makkelijk qua taal. Met sommige boeken heb ik met voorlezen weleens last dat het niet lekker ‘bekt’. Gelukkig is dat bij de boeken van Spekkie en Sproet absoluut niet het geval. Het leest als een trein! (leuke woordspeling in dit geval ;-))

Achterflaptekst Spekkie en Sproet Complot in de trein

spekkie en sproet

Spekkie en Sproet gaan samen met politieneef Nelson naar een grote kermis in Duitsland. Maar onderweg, in de trein, krijgt Nelson een dringend telefoontje: hij moet voor een belangrijke zaak meteen door naar Wenen. Spekkie vindt het prima, nu kan ze lekker speuren. En dat doet ze dan ook! De nachttrein naar Wenen zit namelijk vol mensen die zich verdacht gedragen… Maar wie van hen heeft het gestolen beeld bij zich?

Samenvatting

spekkie en sproet

Het fijne aan de schrijfstijl van Vivian den Hollander is dat ze makkelijke korte zinnen schrijft. Op deze manier blijft de vaart in het verhaal en is het ook voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen goed te volgen. Dit boek is los te lezen, maar als je kind van dit soort spannende kinderdetective verhalen houdt is er nog een heel ruim aanbod van deze serie.

In dit boek word je als lezer constant op het verkeerde been gezet. Spekkie houdt een ‘verdachten-boekje’ bij en in dat boekje staan héél wat verdachte treinreizigers vermeld. Alles wat Spekkie verdacht vindt wordt genoteerd in het boekje. Voor kinderen dus erg leuk om met Spekkie en Sproet mee te puzzelen als een echte detective! Stukje bij beetje krijg je als lezer meer aanwijzingen en wordt het wellicht makkelijker het raadsel op te lossen.

De tekeningen die ruimschoots in het boek aanwezig zijn geven een extra dimensie aan het verhaal. De tekeningen kunnen een stukje tekst verwoorden of wellicht wel een verdachte situatie weergeven. Dit geeft een leuke interactie met het verhaal en maakt het voor de lezer extra leuk.

Spekkie en Sproet – Complot in de trein is een ontzettend leuk boek om voor te lezen en zeker ook om zelf te lezen vanaf een jaar of 7 (Avi 6). Thomas heeft er van genoten!

spekkie en sproet

Informatie

Spekkie en Sproet – Complot in de trein – Vivian den Hollander

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 112 pagina’s

ISBN: 9789021679693

Prijs: €13,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge