Follow:
boeken, kids

De Kinderboekenweek is begonnen!

Vandaag begint de Kinderboekenweek! Ik kijk altijd uit naar deze heerlijke periode die in het teken staat van mooie kinderboeken. Het thema dit jaar is: ‘Worden wat je wil’. En natuurlijk zijn er volop nieuwe boeken uitgekomen die op dat thema inspelen. De komende periode zal ik op mijn blog dan ook veel kinderboeken voorbij laten komen. Niet zozeer boeken met het kinderboekenweek-thema, maar gewoon hele leuke kinderboekentips. Op mijn blog kan je onder het kopje ‘kids’ al heel veel recensies en tips terugvinden. Ga lekker met je kind(eren) naar de boekhandel en neus heerlijk tussen al die gave titels. En krijg dan ook nog eens gratis het kinderboekenweekgeschenk cadeau!

3 Gave titels van Uitgeverij de Fontein

Vandaag heb ik 3 leuke kinderboeken in de spotlight van Uitgeverij de Fontein. Deze uitgever geeft al heel veel jaren de meest populaire en gave kinderboeken uit (ook boeken voor volwassenen overigens). Deze 3 titels bespreek ik vandaag. Eentje is een favoriet van mij, eentje van Thomas en de ander is nog niet zo heel lang geleden uitgekomen en is perfect voor jonge lezers. Benieuwd naar de boeken? Lees dan snel verder!

Reisbureau Wereldvreemd – L.D. lapinski

Reisbureau Wereldvreemd is een titel die vorig jaar uitgekomen is, maar echt zo ontzettend gaaf is dat hij niet mag ontbreken in deze blog. Én onlangs is deel 2 uitgekomen! Deze serie neemt kinderen (en volwassen) mee op avontuur naar allemaal bizarre fictieve landen. En je komt er niet per vliegtuig of trein, nee, je stapt in een koffer en wordt als het ware geteleporteerd! Super vet!!

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft
te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middel punt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.

Het boek, voor lezers vanaf een jaar of 10, heeft avontuur, spanning en magie. Kinderen zullen zich in dit boek mee laten voeren met al het avontuur en het hoogstwaarschijnlijk in één ruk willen uitlezen. Een aanrader voor alle kinderen die van magische en spannende boeken houden.

Het leven van een allerbeste vriend – Grappige griezels – Jeff Kinney

Thomas heeft bijna de hele serie ‘Een leven van een loser’ van Jeff Kinney verslonden. Hij vindt de humor, illustraties en de verhalen geweldig. Er is inmiddels een soort ‘spin-off’ serie over de vriend van Bram Botermans uit die serie, en dat is de serie ‘het leven van een allerbeste vriend’, met Theo in de hoofdrol.

Thomas leest op dit moment deel 2 van die serie en staat te popelen om het nieuw verschenen deel, Grappige griezels, te gaan lezen (hij heeft de eerste pagina’s stiekem al gelezen toen het boek binnenkwam) En dit boek is qua sfeer natuurlijk perfect voor de oktobermaand!

Dit boek leest heel fijn door de korte stukjes tekst met duidelijke letters. Uiteraard staat dit boek vol illustraties en grappen. Kinderen vanaf een jaar of 8/9 kunnen hier zeker al mee starten. Thomas is 10,5 en verslindt dit soort boeken nog steeds. Ideale boeken om kinderen die niet zo van lezen houden tóch aan het lezen te krijgen!

Met Grappige griezels is het lachen en griezelen geblazen. Pak je zaklamp, kruip onder je dekbed en duik in de hilarische gruwelwereld van Theo Thorbecke: uniek en onvoorspelbaar! Je ontmoet zombies, mummies, vampiers, aliens en nog veel meer griezels in deze humoristische, maar ook angstaanjagende verhalen. Theo’s verhalen lijken misschien grappig, maar pas op! Durf je nog wel in het donker te gaan slapen?

Grappige Griezels is verkrijgbaar bij de boekhandel.

Scheurbuik Stormsz: De staf van de farao’s – Derek Keilty & Mark Elvins

De staf van de farao’s is het eerste deel in de humoristische detective-piratenserie Scheurbuik Stormsz van Derek Keilty. Met cartooneske en vernieuwende illustraties van Mark Elvins. Geschikt voor speurneuzen vanaf 8 jaar.

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. Pas wanneer die echt uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op.
In het kraaiennest ontmoet Storm Ross; zij helpt hem overleven aan boord.
Hun eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

Dit boek zou ik aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 8/9. Ook dit boek staat bomvol leuke illustraties die ervoor zorgen dat kinderen makkelijker in het verhaal getrokken zullen worden en het boek ook sneller zullen pakken. Makkelijke en duidelijke zinnen en een verhaal vol spanning zorgt bij dit boek ook weer voor een hoop leesplezier.

Ook dit boek zit vol avontuur en spanning. Thema’s die veel kinderen de liefde voor het lezen zullen aanleren. Je wil natuurlijk heel graag weten hoe een spannend verhaal afloopt! Ook de leuke twist in het verhaal is origineel. Piraten die niet meer naar goud willen gaan zoeken, maar detective willen worden? Ook leer je tijdens het lezen veel over het leven op een schip, wat het verhaal ook nog eens informatief maakt. Dit eerste deel in een trilogie zal heel veel kinderen aanspreken en heerlijk op avontuur laten gaan tijdens het lezen.

De staf van de farao’s is uiteraard in de boekhandels te vinden!

Hou mijn blog in de gaten voor nog veel meer kinderboekentips de komende tijd 🙂

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge