Follow:
lifestyle

De-Niet-Stofzuig-Challenge! I did it!

Een week lang niet stofzuigen als challenge, om vervolgens met een nieuwe stofzuiger de schade na een week op te zuigen. Wilde ik die uitdaging aan gaan? Eigenlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken, natuurlijk! Het zou zeker een uitdaging worden met een paar huismijt allergiën patiënten hier in huis, maar een weekje moet lukken toch? 

Het grote voordeel is natuurlijk dat wij geen huisdieren hebben. Ok, we hebben wel een hamster, maar die laat geen haren door het huis zwerven. Ook gingen de kids gewoon naar school, dus overdag geen last van rondvliegende stukjes brood met hagelslag. Normaal stofzuig ik elke dag de hele beneden verdieping en 2 keer per week ( ongeveer ) de bovenverdieping. Het was wel toegestaan een stoffer en blik te gebruiken, maar absoluut niet stofzuigen!

Na 2 dagen begon ik mij wel lichtelijk te irriteren aan de toch stiekem ontsnapte kruimels op de grond. Met een stoffer en blik kan je aardig wat weghalen, maar het stof in het kleed krijg je natuurlijk niet weg. Zelf merkte ik ook al wel dat ik wat sneller moest niezen. Maar ok, de aanhouder wint!

Na een week mocht ik dan eindelijk die gave nieuwe zakloze (Yay!) stofzuiger van Sauber gaan gebruiken. Een lichtgewicht stofzuiger met een snoer van 10 meter! Ik kan dus nu de hele woonkamer door zonder van stopcontact te moeten wisselen. Om de grote zuigkracht, die deze stofzuiger beweert te hebben, goed te testen ging Fenna even wat “feestelijke troep” maken. Ook om de challenge feestelijk af te sluiten natuurlijk 😉

Ok, dat er zoveel confetti in een confetti kanon zou zitten hadden we ook niet echt verwacht. Des te groter de uitdaging om de bank, vloer en muur weer helemaal schoon te krijgen!

Met de Sauber V60 is dit prima gelukt! De stofzuiger had geen moeite om alle snippertjes goed op te zuigen. En het was écht een flinke hoeveelheid!

Al het vuil komt in deze kogelvormige houder die je makkelijk kunt verwijderen en legen in je container of prullenbak. Er kan 3 liter vuil in, dus je hoeft ook niet om de haverklap te gaan legen gelukkig. Ik ben allang blij dat ik geen zakken meer hoef te kopen, want dit is uiteindelijk veel goedkoper.

De Sauber V60 heeft energielabel A, dus naast het feit dat het een zeer goede stofzuiger is is hij ook nog eens energiezuinig. De filter is tevens afwasbaar, zo hou je je stofzuiger in optimale conditie.

Benieuwd naar deze stofzuiger? Of ben je zelf toe aan een nieuwe? Je kan alle overige informatie over de Sauber V60 hier vinden.

Zou jij een week lang niet stofzuigen volhouden?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle

  Een week lang niet stofzuigen is gemakkelijker vol te houden als je op vakantie bent volgens mij…
  Ik heb toch wel, zeker met een konijn in huis, dat ik om de dag de stofzuiger moet pakken.
  En twee keer in de week grondig schoonmaken; dus eerst alles afstoffen, daarna stofzuigen en tot slot alles dweilen.
  De stofzuiger ziet er mooi uit. Leuk dat je dochter confetti door het huis heeft gestrooid! 😉 haha.
  Groetjes!

  oktober 6, 2017 at 13:46
 • Reply chucky1012

  Zo een mooie stofzuiger en ook erg handig dat deze geen stofzuigerzak meer nodig heeft.
  Moeilijk om een week lang niet te kunnen stofzuigen.

  Xoxo

  oktober 8, 2017 at 08:50
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge