Follow:
boeken, kids

Doeltrappers ‘Het raadsel van de slapende scheids’ – Roberto Santiago

doeltrappers

De cover van dit boek sprak Thomas meteen aan. Wat een grappige situatie, een scheids die lekker met zijn duim in de mond op het veld in slaap is gevallen. We hebben dit boek inmiddels aan Thomas voorgelezen. Wat vonden wij ervan?

Synopsis ‘Doeltrappers’

Voetbalteam 7 van Soto Alto is niet zomaar een schoolvoetbalteam. Het is veel meer dan dat. We hebben een pact gesloten: niets of niemand zal ons scheiden. We blijven altijd samen voetballen. Wat er ook gebeurt.

Dus toen er gebeurde wat er gebeurde moesten we wel optreden. We pakten onze detectivekit erbij en gingen op onderzoek uit. Want wij zijn niet voor niets….de doeltrappers!

doeltrappers

Een (voor)leesboek met veel gekleurde plaatjes en af en toe een aantal pagina’s in stripboekvorm, dat is Doeltrappers! ‘Het raadsel van de slapende scheids’ is het eerste deel van een serie voor jongens en meisjes die van voetbal houden.

Frank is kampioen penalty’s missen; Platvoet is dan ook de bijnaam die hij van zijn team gekregen heeft. Vandaag speelt FC Doeltrappers (vijf jongens, twee meiden) de laatste wedstrijd van het seizoen. Verlies betekent het einde van Franks team, dus ze moeten winnen! Anders is het klaar met het team en ziet Frank Helena ook niet meer zo vaak. En Helena is wel het knapste meisje die hij kent!
Al snel staat FC Doeltrappers achter. In de rust valt de scheidsrechter in slaap. Wat is er aan de hand? En wie neemt de belangrijkste strafschop?

doeltrappers

Ook al is de uitstraling en uitvoering van dit boek prachtig, we hebben het boek halverwege toch weg moeten leggen. Wij vonden het om voor te lezen al best lastig, en Thomas kon zijn aandacht er niet bijhouden. Het boek is letterlijk vertaald uit het Spaans (?) en dit maakt het met al die Spaanse namen van voetbalclubs gewoon lastig. Namen als Robledo, Chacón, Jerónimo Llorente, Islantilla, Collado Pequeño, Santo Ángel etc zijn gewoon lastig. Voor Thomas werkte dit in ieder geval niet en was hij helaas niet geboeid om het boek helemaal uit te lezen met ons. Misschien als hij wat ouder is….

doeltrappers

Nou moet ik ook wel zeggen dat Thomas niets met voetbal heeft. Misschien dat kinderen die helemaal verzot zijn op voetbal hier veel makkelijker in zijn. Het is het proberen waard, want het boek is prachtig vormgegeven!

Informatie

Doeltrappers; het raadsel van de slapende rechter – Roberto Santiago

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 296 pagina’s

ISBN: 9789026149276

Prijs: €16,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge