Follow:
boeken, kids

Snoezebol het perfecte cadeau voor kinderen! Een jaar lang prachtige luistersprookjes.

Als kind luisterde ik ontzettend vaak naar sprookjes. Ik had bij mijn vader een abonnement met cassettebandjes en bijbehorende rode sprookjesboeken. Ik had soms even een momentje voor mijzelf nodig en pakte mijn cassetterecorder en ging op mijn slaapkamer heerlijk naar de sprookjes luisteren tijdens het tekenen en knutselen. Ik kan sommige passages uit de sprookjes nog letterlijk woord voor woord vertellen. Lezen en/of voorgelezen worden is voor kinderen ontzettend belangrijk. De woordenschat wordt erdoor vergroot, het geeft ontspanning, de luistervaardigheid wordt vergroot en ook het concentratievermogen. Er zitten zoveel voordelen aan! Vandaag vertel ik jullie over een heel gaaf concept, Snoezebol. Echt een super gaaf cadeau om aan kinderen te geven. Elke week, voor een heel jaar lang (!), ontvangt het kind digitaal een sprookje welke wordt voorgelezen door de schrijfster van de sprookjes. Benieuwd wat het allemaal inhoud? 

Snoezebol

Ze heet Snoezebol, mijn stoere sprookjesprinses. Graag stel ik haar aan jullie voor. Snoezebol is een dapper en pienter meisje dat kinderen (en volwassenen!) iedere week meeneemt op reis. Met twee stevige laarsjes stapt ze in het leven vol avonturen en ontdekkingstochten. Snoezebol gaat op zoektocht naar een verdwenen stip van een jurk, ze komt erachter wat de konijnen in het holst van de nacht uitspoken en ze ziet in het zwembad dingen gebeuren…je houdt het niet voor mogelijk!
De verhalen spreken altijd tot de verbeelding en zijn heerlijk om bij weg te dromen.
Snoezebol is geen oud sprookje, ze leeft nu! Daarom zijn alle verhalen zeer herkenbaar voor ons allemaal. En het leuke is: elke week schrijf ik een nieuw sprookje over Snoezebol, spreek hem voor je in zodat de kinderen en jij lekker worden voorgelezen! Doe je ogen dicht en ga elke week samen mee op een spannend of ontroerend avontuur!

In deze tijd, waarin kinderen liever een tablet of laptop pakken in plaats van een boek is Snoezebol een perfect alternatief. Ze kunnen zelf online de sprookjes afspelen en luisteren naar de prachtige avonturen, die altijd goed aflopen, van Snoezebol. De stem van bedenkster Margriet is zeer prettig om naar te luisteren. Een warme lieve stem die het verhaal heel duidelijk voorleest en precies op de juiste momenten de spanning in haar verhaal naar voren laat komen.

Voordelen van het luisteren naar sprookjes

Met alle drukte van deze tijd schiet het voorlezen er soms bij in. Zelf probeer ik Thomas altijd voor te lezen, maar er zijn avonden dat ik er amper aan toe kom. Ik kan mij ook niet herinneren dat mijn ouders er altijd tijd voor hadden. Maar ik herinner mij des te beter hoe ik genoot van de sprookjes op de cassettebandjes. Dit geeft al aan dat sprookjes die je worden voorgelezen als kind je altijd bij zullen blijven. Wat voor voordelen hebben kinderen aan het luisteren naar sprookjes en verhalen?

 • Het vergroten van de woordenschat
 • Kinderen leren beter te luisteren
 • De fantasie wordt geprikkeld
 • Moment van rust (voor het slapen gaan zal het kinderen beter laten slapen)
 • Stimuleer begrijpend luisteren door samen naar een sprookje te luisteren en er daarna samen over te praten

Super handig de sprookjes van Snoezebol!

Weet je wat ik nou zo handig vind aan deze sprookjes? Je krijgt elke week toegang tot een nieuw sprookje, maar liefst 52 weken lang! Je spaart een jaar lang elke week een sprookje in je eigen online sprookjesbibliotheek. Je kan de sprookjes keer op keer luisteren en ook downloaden om mee te nemen onderweg. Speel ze bijvoorbeeld af in de auto als je een tijdje moet rijden met je kind(eren). Ik weet zeker dat elk kind elke week uitkijkt naar het nieuwe sprookje wat weer ontgrendeld kan worden!

Geef dit sprookjesabonnement cadeau!

Kosten voor een abonnement zijn € 29,90 per jaar. Na betaling ontvang je een mail met unieke inloggegevens voor je eigen online sprookjesbibliotheek. Staat er een nieuw sprookje voor je klaar dan ontvang je een mailtje. Voor nog geen 30 euro geef je je kind dus 52 luistersprookjes cadeau!

Wil je een sprookjesabonnement óf meer informatie over Snoezebol? Klik dan hier!

Als je op de website van Snoezebol leest hoe gepassioneerd schrijfster/verteller Margriet over Snoezebol verteld kan je niet anders dan beseffen dat ze met zoveel liefde aan dit project werkt.

“Ik neem kinderen mee in het leven van Snoezebol, een klein meisje dat dapper en onbevangen de wereld tegemoet treedt. Die de gave heeft om te luisteren en te horen wat mensen en dingen beweegt, die op onderzoek uitgaat en vanuit het hart leeft.
Elke week een verhaaltje, ongeveer 10 minuten, even weg van de wereld. Mijmerend over mooie zinnen, soms iets te moeilijk voor de hele kleintjes, maar bewust gekozen om ze nieuwsgierig te maken naar taal en gebeurtenissen. En zo geschreven dat voor elke leeftijd bijzondere details op te merken zijn.
Ik heb er ongelooflijk veel plezier in om elke week een sprookje, dat altijd goed afloopt! – te verzorgen.”

Thomas en ik hebben het eerste sprookje al saampjes beluisterd. Heerlijk een momentje samen om even tot ontspanning te komen en te genieten van Snoezebol.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply chucky1012

  Klinkt heel interessant

  Xoxo

  december 1, 2018 at 06:11
 • Reply Tania

  Leuk dat ze inspelen dat kinderen meer op de tablet enzo zitten tegenwoordig. Is wel een leuk concept

  december 1, 2018 at 08:57
 • Reply Natascha - BeautyOpinie

  Wat een leuk idee is dit zeg, ik was ook gek op sprookjes. Hopelijk Tess straks ook 🙂

  december 4, 2018 at 10:19
 • Reply Claudia

  Ik was en ben nog steeds gek op sprookjes. Laatst nog Maleficent gekeken! Leuk concept

  december 4, 2018 at 15:26
 • Reply Irina

  Wat een leuk concept! Ik was altijd gek op sprookjes ^^
  Irina onlangs geplaatst…6 tips voor een stedentrip ParijsMy Profile

  december 7, 2018 at 10:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge