Follow:
boeken, kids

Achtervolging, Ren voor je leven – Linwood Barclay

Een spannend jeugdboek wat wel wat wegheeft van Snuf de hond. Een jongen en een hond die samen spannende avonturen beleven. Snuf was al niet een gewone hond, maar een hele slimme. Maar dan heb je Chipper nog niet ontmoet. In dit boek maak je kennis met Chipper en Jeff, en dat zal je een hoop spanning opleveren.

Synopsis ‘Achtervolging’

Chipper is geen gewone hond. Hij is op de vlucht voor een mysterieuze organisatie die Het Instituut wordt genoemd. En de agenten van Het Instituut zetten alles op alles om te zorgen dat niemand ooit zal ontdekken welke geheimen Chipper in zich meedraagt.

Honderden kilometers verderop woont de twaalfjarige Jeff bij zijn tante Flo. Hij mist zijn ouders, die bij een vliegtuigramp zijn omgekomen, en het fijne leven dat hij met hen had. Alleen zijn vriendschap met zijn buurmeisje Emily geeft wat afleiding.

Als Chipper en Jeff elkaar tegenkomen, raken ze verwikkeld in een levensgevaarlijke achtervolging. Kan Chipper hen uit handen van Het Instituut houden? Hij is tenslotte maar een hond….of toch niet?

Samenvatting

Achtervolging; ren voor je leven is het eerste deel in een serie. Een jongen als hoofdpersonage met een bijzondere hond als beste vriend en een vriendin die het trio compleet maakt is de basis voor een hoop spannende avonturen. De link met Snuf is natuurlijk snel gelegd, maar ik kan je verzekeren dat dit eerste deel al veel meer lagen heeft en een hoop spannende elementen.

Chipper is als eenjarige hond verkocht aan Het Instituut, een heel geheimzinnig instituut. In dat instituut hebben medewerkers allemaal implantaten in Chipper gestopt zodat hij als hond nu super intelligent is, half hond/half robot. Het is de bedoeling dat Chipper ingezet wordt als spionagehond op geheime missies. Chipper weet te ontsnappen uit Het Instituut en belandt bij Jeff. Op de één of andere manier is dit geen toeval, Chipper heeft een missie om Jeff op te sporen. Maar waarom?

Omdat Chipper belangrijke informatie bij zich draagt is er een achtervolging ingezet om hem te vinden. Een achtervolging door niet al te vriendelijke personen die alles op alles zetten om Chipper te vinden. Jeff en zijn buurmeisje Emily ontdekken al snel dat Chipper geen gewone hond is en dat het niet veilig voor hen is. Ze moeten uit de handen van Het Instituut blijven!

Met de vijand op hun hielen proberen Jeff en Emily te ontdekken waarom Chipper zo’n belangrijke hond is. En hoe kan het dat Chipper weet wie Jeff is? Wat is er zo belangrijk wat Jeff moet weten?

Conclusie

Achtervolging is een zeer spannend jeugdboek geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12. Veel spanning, goed verhaal en genoeg mysterieuze plottwisten. Na het lezen van dit boek wil je het liefst zo snel mogelijk het volgende deel lezen!

Informatie

Achtervolging; ren voor je leven – Linwood Barclay

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789000365791

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge