Follow:
boeken

Harry Potter and the Chamber of Secrets Illustrated – J. K. Rowling

harry potter illustrated

Tijdens de Kinderboekenweek is het natuurlijk een must om iets van Harry Potter te laten zien. Heel veel kinderen zijn lezen leuk gaan vinden door de boeken van Harry Potter, mijn pubers ook. De Illustrated Editions van Harry Potter zijn veruit de mooiste edities die er zijn. Onlangs liet ik al het eerste deel ‘The Philosophers Stone’ op mijn blog zien. Vandaag is het de beurt aan het tweede deel; The Chamber of Secrets.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

harry potter illustrated

Ook dit deel is weer een mooi zwaar en dik boek. Het hele verhaal van het tweede deel is in dit boek te lezen en heeft wederom weer prachtige illustraties bij het verhaal. Jim Kay is echt een illustrator met gevoel voor sfeer en zijn illustraties stralen dat ook uit. Dit boek moet je eigenlijk lezen in een pyjama, op de bank met een heerlijke warme deken over je heen en kaarsjes aan voor extra sfeer…. 😉

Sommige illustraties beslaan een hele pagina of zelfs twee. Je kijkt tijdens het lezen echt je ogen uit! Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe straks de laatste delen er uit gaan zien…

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef herlees ik Harry Potter bijna elk jaar wel. Dit jaar voor het eerst weer eens in het Engels. Wel een andere uitgave (paperback) omdat de Illustrated nog niet voor alle delen beschikbaar is. Volgend jaar hoop ik alle illustrated edities te herlezen. Voor nu is het gewoon ‘plaatjes kijken’ dus.

Ik kan echt ademloos naar al die gedetailleerde illustraties kijken. De één is nog mooier dan de ander. Jim Kay heeft echt prachtig werk geleverd en Harry Potter weer op een andere manier weergegeven. Door de films heb je natuurlijk toch een beeld van hoe de personages eruit zien, maar toch kloppen de illustraties van Jim Kay net zo goed. Absoluut geweldig gedaan!

Ik kan je alleen maar adviseren deze prachtige illustrated edities aan je collectie toe te voegen. Perfect cadeau voor de feestmaand toch? Dit zijn boeken die je eenmalig aanschaft en je leven lang van zal genieten. Ik ben in ieder geval verliefd op deze prachtige Harry Potter boeken.

Informatie

Harry Potter and the Chamber of Secrets Illustrated Edition – J. K. Rowling & Jim Kay

Bloomsbury UK

Hardcover, 272 pagina’s

ISBN: 9781408845653

Prijs: €29,99

Verkrijgbaar in de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge