Follow:
beauty, zonnebrand

Geniet goed voorbereid van je zonvakantie

Hou jij ook zo van de zonnestralen op je huid? Je bent niet de enige. Elk jaar trekken massa’s mensen naar de zon. Zon is ook nog eens goed voor ons lichaam. De zon zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Hierdoor daalt je cholesterol en blijven je botten stevig. Ook bevordert het zonlicht de toevoer van bloed naar je huid zodat je lichaam koel blijft. Bijkomend voordeel is dat je nagels hierdoor beter groeien. Zonlicht heeft niet alleen een positieve invloed op ons lichaam, maar ook op onze hersenen. De zonnestralen zorgen ervoor dat je hersenen endorfines aanmaken. Dit is het gelukshormoon en daarom worden we met z’n allen ook zo blij van de zon. Er zijn niet alleen positieve effecten van de zon. Als je je niet goed voorbereid, heeft de zon ook negatieve effecten, maar als je hier rekening mee houdt, is het vooral genieten van die zonvakantie!

Drink voldoende water

De zon zorgt ervoor dat je gaat zweten. Op die manier zorgt je lichaam ervoor dat je lichaamstemperatuur niet te hoog wordt. Zorg ervoor dat je op een warme dag, ook als je niet in de zon zit, wel voldoende drinkt. Hoofdpijn, duizeligheid en een droge mond zijn symptomen van uitdroging. Probeer dit te voorkomen door voldoende te drinken en matig te zijn met alcohol en koffie. Deze dranken zorgen juist voor uitdroging. Water, thee en bouillon helpen uitdroging voorkomen.

Smeer voldoende

Als je de zon ingaat, is het belangrijk om je huid voldoende te beschermen met zonnebrandcrème. Huidveroudering en de kans op huidkanker nemen toe als je niet voldoende smeert. Smeer jezelf elke twee uur in en wees niet te zuinig. Ook in het voorjaar en in het najaar kan de zon nog onverwacht fel zijn. Ook dan is het verstandig om niet zonder zonnebrand de deur uit te gaan. Het is ook mogelijk om zonnebrandolie te gebruiken. Dit is wat vloeibaarder dan crème en smeert daarom wat makkelijker uit. Let bij het aanschaffen van olie of crème op de beschermingsfactor. Op elke verpakking staat de beschermingsfactor aangegeven met de letters SPF. Dit staat voor Sun Protection Factor. Op een zonnige dag gebruik je minstens factor 30. Dit is ook een beetje afhankelijk van je huidtype. Hoe lichter je huid, hoe hoger de beschermfactor die je nodig hebt.

Na het zonnen

Heb je genoten van een dagje zon? Bescherm je huid ook na het zonnen met producten van Hawaiian Tropic. Er zijn diverse after sun producten die een verkoelende en kalmerende werking hebben voor je huid. Daarnaast wordt je huid gehydrateerd en vertraagt het gebruik van after sun ook het vervellingsproces. Verwijder eerst de zonnebrandresten van je lichaam en smeer je daarna in met after sun. Het is verkrijgbaar in de vorm van balsem, body butter of gel. Net wat jij prettig vindt.

Met een goede voorbereiding en nazorg kan jij zorgeloos de zon in.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge