Follow:
boeken, kids

Geronimo Stilton: Help, mijn batterij is leeg!

geronimostilton

Boeken van Geronimo Stilton zijn al jaren populair bij ons in huis. Toen Amy en Fenna jonger waren kwamen de boeken met de geuren uit en werd bij mij geregeld een pagina met een ranzige geur onder mijn neus gedrukt. Uiteraard hadden de meiden toen de grootste lol. Nu is Thomas in de leeftijd dat hij de boeken van Geronimo Stilton erg leuk vindt. De gekleurde lettertypes, leuke illustraties en vlotte verhalen zijn ontzettend in trek bij de jeugd. En de jeugd is ook de perfecte doelgroep om dingen te leren, zoals over het klimaat bijvoorbeeld. In dit boek wordt dit op het niveau van kinderen perfect in kaart gebracht.

Synopsis ‘Help, mijn batterij is leeg!’

geronimostilton

Zou jij zonder je telefoon kunnen? Op Muizeneiland zullen ze wel moeten want door een stroomstoring zit het hele eiland zonder elektriciteit! Hierdoor komen de knagers erachter hoe onmisbaar stroom eigenlijk is, en dat de middelen om het te produceren niet oneindig zijn. Als we die blijven verspillen, is er straks niets meer over! De Stiltons gaan op Muizeneiland op zoek naar andere, duurzame methoden om schone energie op te wekken, zoals wind, zon en zee. Denk je mee?

Samenvatting

geronimostilton

Waar Geronimo Stilton boeken om bekend staan zijn de fleurige pagina’s en verre van saaie lappen tekst. De lettertypes veranderen van stijl en kleur waardoor het lezen voor kinderen nooit saai wordt. Er valt op elke pagina genoeg te zien tijdens het (voor)lezen.

Het boek bevat een aantal vrij korte hoofdstukken wat het verhaal zeer makkelijk en snel laat lezen. Voorin het boek word je eerst voorgesteld aan alle hoofdpersonages. Een kort stukje tekst onder de naam en een leuke afbeelding erbij laat de jonge lezer meteen kennis maken met de personages. Ook is er een pagina met een gave tekening waar het verhaal zich afspeelt. Ontzettend leuk gedaan en voor kinderen meteen duidelijk. Al vroeg in het verhaal gaat het licht in Rokford overal uit. De hele stad zit zonder licht! Meteen een spannende situatie die Geronimo Stilton natuurlijk wil ophelderen.

Samen met de neef van Speurneus Teus gaat Geronimo in de tussentijd oplossingen bedenken hoe ze de mensen toch stroom kunnen geven zonder de uitgevallen energiecentrale. Op zoek naar mogelijkheden om groene energie op te wekken! Veel beter voor het milieu. Professor Wanrok (de neef van Speurneus Teus) heeft een goede oplossing. Een opvouwbare windmolen! Deze moet wel op een hooggelegen plek komen te staan, en dat wordt lastig. Ratja Ratmuis, de aartsrivaal van Geronimo, woont op die plek en geeft niet zonder slag of stoot toestemming. Zal het Geronimo en zijn vrienden lukken om de stad weer van stroom te voorzien?

geronimostilton

Conclusie

Het relatief dunne boek van Geronimo is er eentje uit de serie ‘Knagers voor klimaat’. Een boek waarin stiekem toch heel veel mooie en goede boodschappen verwerkt zitten voor een beter milieu. Op deze manier krijgen kinderen toch een hoop mee! Ook een leuke toevoeging zijn alle raadsels en puzzels achterin het boek, ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie! Je kind heeft niet alleen een leuk boek om te lezen, maar kan zichzelf daarna nog vermaken met alle opdrachten achterin. Een hartstikke leuk en vrolijk boek!

Informatie

Help, mijn batterij is leeg! – Geronimo Stilton

Uitgeverij De Wakkere Muis

Hardcover, 117 pagina’s

ISBN: 9789085925484

Prijs: €9,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge