Follow:
boeken, kids

De juwelendief – M.G. Leonard & Sam Sedgman

Agatha Christie voor de jeugd! Dit prachtige boek, de cover is zo gaaf!, is het eerste deel in een echte kinder-detective-serie. Los samen met Alex en Lenny het mysterie van de juwelendief op. Een heerlijk kinderboek om als kind even weg te dromen naar een andere wereld. Welk kind zou het nou niet geweldig vinden om zoiets spannends mee te maken? Door het lezen van dit boek zijn ze er toch een klein beetje bij betrokken šŸ˜‰

Synopsis ‘De juwelendief’

Alex heeft echt oom Ben niet nodig om op hem te passen, maar toch moet hij met hem mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij.

Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft zij iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

Samenvatting

Alex krijgt een nieuw broertje of zusje, en om zijn ouders de rust te gunnen tijdens de geboorte gaat Alex mee op reis met zijn oom Ben. Alex heeft er eigenlijk helemaal geen zin in. Een treinreis, waar hij als enig kind aan boord zal zijn. Dat is toch ontzettend saai! Maar al snel merkt Alex dat het eigenlijk helemaal niet zo saai is op de trein. Het is ook nog eens de meest bijzondere treinreis ooit, en een voorrecht om deze reis te mogen maken. De allerlaatste reis die met de Hooglanden-expres zal worden gemaakt!

Wanneer er dure sieraden verdwijnen wijzen sommige passagiers Alex aan als dief. Hij is het enige kind aan boord, is toevallig op bepaalde plekken aanwezig waar de juwelen zijn verdwenen….Maar Alex heeft een jong meisje aan boord gezien, zij moet wel de dief zijn!

Wanneer Alex het meisje, Lenny, daadwerkelijk ontmoet en spreekt blijkt het toch heel anders in elkaar te zitten. Ook zij weet niets van de roof af en ze besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Wat natuurlijk best pittig is op reis in een trein! Je kan je niet altijd makkelijk verstoppen. Allerlei mogelijkheden worden besproken en uitgeplozen, maar de verdwijningen blijven doorgaan. Kunnen Alex en Lenny het mysterie oplossen?

Conclusie

Dit eerste deel in de serie is werkelijk ontzettend leuk en goed geschreven. Ondanks dat het geschreven is door 2 auteurs is het verhaal Ć©Ć©n vloeiende lijn. Ik zou niet kunnen zeggen welk stuk door welke auteur geschreven is. Het verhaal is levensecht en goed en het zit goed in elkaar. Ook ik had niet door hoe het mysterie in elkaar zou zitten.

Kinderen zullen aan dit boek een heus avontuur beleven. Heerlijk meedenken met de hoofdpersonages over het mysterie en dat ook nog eens op een trein. Tof! Dit boek is absoluut een aanrader voor kleine onderzoekende avonturiers!!

Informatie

De juwelendief – M.G. Leonard & Sam Sedgman

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 304 pagina’s

ISBN: 9789026149337

Prijs: ā‚¬15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge