Follow:
boeken

Heimwee naar bloed – Dario Correnti

heimwee naar bloed

Nog even en ik zit weer heerlijk voor de tent met een goed boek. Voor mij is vakantie ook echt relaxen en genieten met een boek. In mijn tas zitten er dan ook erg veel! Hou jij ook van lezen tijdens de vakantie? Een lekkere thriller om helemaal in weg te duiken? Dan is dit absoluut eentje die je in je koffer moet stoppen. Een geweldige thriller met goede verhaallijnen en Plottwisten, hij heeft het allemaal….

Achterflaptekst ‘Heimwee naar bloed’

heimwee naar bloed

Wie imiteert de eerste Italiaanse seriemoordenaar?

Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd ‘De vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten storten zich op de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

Samenvatting

De combinatie van de oude rot Marco Besana en de wat verlegen en onbenullige Ilaria Piatti is geweldig gekozen. Besana heeft vooral het gevoel zich over Ilaria te moeten ontfermen. Ze ligt op de afdeling niet goed in de groep, wordt buitengesloten en is een erg onzekere jonge vrouw. Als zij met een idee komt omtrent de beruchte moorden wordt ze dan ook eerst niet serieus genomen. Besana geeft haar het voordeel van de twijfel en al snel blijkt dat Ilaria zeer gedreven en slim is. Ze besluiten samen het mysterie rond de moorden te gaan uitpluizen.

Al snel in het boek zit je volledig in het verhaal. Het verhaal heeft vaart, humor en een flinke dosis mysterie rondom de moorden. Flashbacks van de moordenaar Vincenzo Verzeni geven het verhaal extra dimensie. Door deze terugblikken krijg je meer informatie over de moorden uit de geschiedenis en dit zorgt voor meer body voor het verhaal. De humoristische stukjes in het boek, droge humor, kon ik zeer waarderen. En het duo Besana en Piatti mogen wat mij betreft vaker samenwerken want de chemie tussen de twee werkte perfect!

De hints die je als lezer gedurende het hele boek krijgt zorgen ervoor dat je als lezer constant tezamen met Besana en Piatti bezig bent de moordenaar op te sporen. Toch blijft het tot het einde een raadsel hoe de vork nou in de steel zit.

De hoofdpersonages maken een groei door gedurende het verhaal en worden goed uitgediept. Wellicht dat het aantal personages voor wat verwarring kan zorgen op zijn tijd. Tóch heeft dit mij geen moment gestoord.

Deze (historische) thriller heeft genoeg ingrediënten om het begin te zijn van een gave serie met twee sterke hoofdpersonages!

Informatie

Heimwee naar bloed – Dario Correnti

Uitgeverij Harper Collins

Paperback, 448 pagina’s

ISBN: 9789402701616

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge