Follow:
boeken

Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition

harry potter illustrated

Als Harry Potter fan begon ik al lichtelijk te stuiteren toen deze prachtige illustrated serie aangekondigd werd. Ik ben al fan van de boeken sinds het begin en herlees ze bijna elk jaar wel weer. Ik ben geen verzamelaar die alle uitgaves van de boeken wil hebben, maar deze prachtige unieke illustrated reeks is zo bijzonder en gaaf, die wil elke Harry Potter fan wel hebben!

Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition

harry potter illustrated

Het herlezen van Harry Potter doe ik eigenlijk elk jaar. Meestal begin ik in September aangezien ik de verhalen echt vind passen bij de herfst en de winter. Ook de illustraties in dit boek geven mij dat gezellige en warme gevoel wat past bij Harry Potter en deze seizoenen.

Het boek bevat gewoon het complete eerste deel van Harry Potter, in het Engels. Dit verhaal, wat iedereen wel kent gok ik zo, is aangevuld met prachtige illustraties van Jim Kay. Hij heeft op een spectaculaire manier het verhaal diepgang gegeven door de mooie illustraties.

Ik heb alleen nog maar door dit boek gebladerd en ik keek mijn ogen uit! Ik kan niet wachten om de boeken écht te lezen en tijdens het lezen de mooie illustraties te bekijken. Op dit moment herlees ik de serie nog via Engelse pockets en Storytel en zodra ik daarmee klaar ben (ik ben bij het laatste deel) ga ik weer opnieuw beginnen, maar dan in deze prachtige uitvoering.

Het boek is zwaar en groot en van stevige kwaliteit. Comfortabel lezen is dan misschien niet aan de orde, maar dat heb ik er wel voor over als ik mooie gedetailleerde tekeningen erbij krijg.

Ik kan mij voorstellen dat het Engels je misschien nog tegenhoudt om de Harry Potter boeken te lezen. Zelf ben ik afgelopen jaar bewust meer Engels gaan lezen. Ik wil daarmee mijn Engels flink opschroeven en ik merk dat boeken die origineel in het Engels zijn geschreven gewoon veel fijner zijn om in de originele taal te lezen. Sommige vertalingen kunnen nou eenmaal niet tippen aan het origineel. Om te starten met het lezen van Engelse boeken zijn de Harry Potter boeken perfect! Zeker als je de verhaallijnen al een beetje kent leest het zeer prettig.

Nog een voordeel van Engelse boeken is de prijs. Engelse boeken zijn namelijk een stuk voordeliger. Ik was dan ook verrast dat de prijs van deze prachtige Illustrated Edition bijna even hoog was als de prijs van sommige Nederlandse hardcover boeken. En ik kan je verzekeren dat dit boek de prijs absoluut waard is!

Informatie

Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition – J.K. Rowling

Uitgeverij Bloomsbury

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9781408845646

Prijs: €25,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge