Follow:
boeken, kids

Heksenjongen – Kelly Barnhill

heksenjongen

Na ‘Het meisje dat de maan dronk‘ was ik ontzettend benieuwd naar het nieuwe boek van Kelly Barnhill. Haar poëtische manier van schrijven is wellicht wat lastig in het begin, maar dat went snel. Ook in dit boek is de schrijfstijl weer ontzettend mooi en beeldend. Dit verhaal greep mij misschien nog wel meer aan dan het eerdere boek. De kracht van familiebanden, verdriet en uiteraard weer een flinke dosis magie!

Synopsis ‘Heksenjongen’

Finn praat niet meer sinds zijn tweelingbroer in de rivier is verdronken. Niemand weet wat er in hem omgaat. Tot op een dag een roversbende het huis omsingelt, vastberaden om de magie te stelen die zijn moeder achter slot en grendel verborgen houdt.

Kan een jongen die nergens meer in gelooft de krachtigste magie uit de verkeerde handen houden?

heksenjongen

Samenvatting

Vanaf het begin pakt dit magische verhaal je meteen. Finn en zijn tweelingbroer Sam komen in een benarde situatie terecht. Sam, de stoere van de twee, komt helaas te overlijden. Finn wordt net op tijd uit het water gered, maar is zijn leven nog niet zeker. De moeder van Finn en Sam is een heks en besluit om de magie die zij bewaakt te gebruiken om Finn te redden. Ze koppelt de ziel van Sam aan Finns lichaam zodat Finn kan blijven leven. Deze daad heeft flinke gevolgen.

Finn heeft moeite met taal. Hij praat niet veel en vindt dit ook lastig. Door de magie die nu door zijn lichaam stroomt is een stukje van Sam altijd bij hem. Dit is een vreemde gewaarwording voor Finn.

Wanneer zijn familie wordt bedreigt door dieven die de magie willen stelen besluit Finn de magie tot zich te nemen en te vluchten om de opdracht te vervullen die voor hem in het verschiet ligt. Tijdens zijn gevaarlijke tocht ontmoet hij Anna. Een dochter van een roversbaas. Is Anna te vertrouwen? En wat blijkt er allemaal waar van de legendes die al jarenlang de ronde doen?

heksenjongen

Kelly Barnhill weet ook weer met dit boek een magisch en poëtisch verhaal te vertellen. De schrijfstijl is even wennen, maar al snel waan je jezelf helemaal in het verhaal van Finn. Het verhaal is niet geschikt voor de allerjongste kinderen, maar vanaf een jaar of 11 zeker een aanrader! De verhaallijnen zitten vol magie en fantasie en zijn tevens ook spannend. Wil je helemaal meegezogen worden in een magisch verhaal in een magische wereld? Dan is dit boek zeker voor jou!

Informatie

Heksenjongen – Kelly Barnhill

Uitgeverij Leopold

Hardcover, 384 pagina’s

ISBN: 9789025877019

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge