Follow:
boeken, kids

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend

Een boek in dagboekvorm vind ik altijd heerlijk om te lezen tussendoor. Het leest lekker weg en in dit geval ook nog eens een dagboek van een puberjongen. Iets wat je niet snel tegenkomt. Dit boek is al wat ouder en is nu in een nieuwe vertaalde versie van Sylvia Witteman. Een boek waarbij ik soms heerlijk bij heb moeten lachen. Een aanrader voor jong en oud!

Synopsis ‘Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar’

Het leven van een puber is zwaar. Vraag dat maar aan Adrian Mole! Zijn ouders voeren de hond dronken en de overbuurman komt verdacht vaak langs bij zijn moeder. Adrian is zelf hopeloos verliefd op de onbereikbare Pandora. En hij is ervan overtuigd dat hij een intellectueel is. Maar hebben anderen dat wel door?

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80, 1981 en 1982 om precies te zijn, in Engeland. Het is dus als lezer al heel leuk om even terug in de tijd te gaan terwijl je het dagboek van Adrian leest. Adrian is eigenlijk een beetje een sneue jongen. Hij heeft het thuis niet makkelijk, heeft niet heel veel vrienden en zit middenin de pubertijd. Maar zijn droge humor maakt alles goed! Sommige situaties zijn zo levendig beschreven dat ik met een big smile aan het lezen was.

Hoogtepunten uit de periode waarin het verhaal zich afspeelt komen voorbij. Bijvoorbeeld ook het huwelijk van Charles en Diana. Ontzettend leuk om dit te lezen door de ogen van een puber en de geschiedenis op deze manier even te herleven.

“I have a problem. I am an intellectual, but at the same time I am not very clever.”

Zijn overtuiging dat hij een beroemde schrijver zal worden vond ik zo aandoenlijk. De gedichten die hij opstuurt in de hoop erkenning te krijgen zijn helaas niet al te best. Maar de overtuiging van Adrian zorgt voor heerlijke humoristische momenten.

Adrian is een heerlijke droogkloot en ik kan daar intens van genieten!

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar‘ krijgt van mij 4 sterren!

Informatie

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar – Sue Townsend

Uitgeverij Condor

Paperback, 288 pagina’s

ISBN: 9789493189096

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, bijvoorbeeld bij Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge