Follow:
boeken

Het geschenk – Marijke Verhoeven

het geschenk

‘Het geschenk’ is het eerste boek wat ik van auteur Marijke Verhoeven heb gelezen. Dit boek blijkt het derde deel in een serie te zijn maar kan ook makkelijk als standalone gelezen worden. Of dit ervoor zorgt dat je wat minder binding hebt met de hoofdpersonages weet ik niet, ik heb hier eigenlijk niet zo’n last van gehad. De mysterieuze sfeer zorgt ervoor dat dit boek heerlijk wegleest.

Achterflap

het geschenk

Nina doet een verrassende ontdekking die haar leven en dat van haar geliefde Torben op zijn kop zet. Dan verschijnt er een onheilspellende en duistere persoon op het eiland, die een ongezonde belangstelling voor Nina aan de dag legt. Heeft hij iets te maken met een aangrijpende gebeurtenis uit de donkere geschiedenis van het eiland Kenning?

Samenvatting

Het boek begint met 2 pagina’s als intro die meteen een spanning weten op te wekken. Dat er iets duisters is gebeurd op het fictieve Deense eiland Kenning is wel duidelijk. Als lezer wil je daarom meteen verder lezen omdat je meer wilt weten over deze geschiedenis.

Marijke Verhoeven geeft een prachtig beeld van Denenmarken. De omschrijving van de weggetjes en huizen geven het boek warmte en laat de lezer met een duidelijk beeld voor ogen de omgeving zien. Voor mij is dit altijd een fijne bijkomstigheid omdat ik mij dan ook veel meer met het verhaal kan laten meevoeren.

We volgen de Nederlands Nina Jensen die op Kenning een B&B runt. Deze wordt op het moment verbouwd en geeft de nodige stress met zich mee. Nina is ook paranormaal begaafd en is hierin niet de enige op het eiland. Als Nina ook nog zwanger blijkt te zijn en zij niet zeker weet of haar vriend Torben of haar ex de vader zal zijn geeft dit ook nog de nodige spanning.

De twee verhaallijnen die wij volgen is die van Nina in het heden en één die in het jaar 1990 afspeelt en wordt verteld door een derde persoon. In het heden lezen we de beslommeringen van Nina en het mysterieuze lijk wat wordt gevonden op Kenning.  Door de verhaallijn die zich in 1990 afspeelt, waarin duidelijk wordt dat er een kind is overleden op een gruwelijke manier begin je als lezer te kijken of er verbanden zijn met het heden. Zijn de daders van toen wellicht in het heden op Kenning te vinden?

Stukje bij beetje krijg je meer informatie en ontstond er bij mij ook meer verwarring. Wie is wie en wie kent wie in dit verhaal? De paranormale gave van Nina zorgt ook voor extra mysterie aan het verhaal. Echt spannend wordt het ongeveer op 2/3 van het boek. Maar ook daarvoor heb ik het boek geen moment saai gevonden en las het verhaal prettig door.

Na het lezen van ‘Het geschenk’ ben ik absoluut van plan meerdere boeken van Marijke Verhoeven te gaan lezen. Naar het schijnt komt er ook een vierde deel in deze serie! Yes!

het geschenk

Informatie

Het geschenk – Marijke Verhoeven

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789461093417

Prijs: €15,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge