Follow:
boeken, kids

Het grote kinderkookboek – Karin Luiten

Een kookboek met leuke recepten om te maken met je kinderen is wat mij betreft altijd interessant. Mijn kinderen vinden het erg leuk om te bakken en het is voor de twee oudste ook wel tijd dat zij ook weleens wat gaan helpen in de keuken. Dit vrolijke kookboek is dan een aanrader! Leuke (en vooral lekkere) recepten, handige beschrijvingen en ook nog eens leuk geïllustreerd. ‘Het grote kinderkookboek’ is hier in huis al favoriet!

Synopsis ‘Het grote kinderkookboek’

Met koken kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Jong geleerd, oud gedaan. Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In dit vrolijke kookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes!

Karin Luiten (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van diverse kookboeken, waarvan de zonder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Dit boek is een bundeling van haar twee eerder verschenen kinderkookboeken Lekker opscheppen! en Lekker uitpakken!

Samenvatting

Voorin het boek staat een duidelijke inhoudsopgave met alle recepten die er in het boek te vinden zijn. Al vanaf de eerste pagina’s zie je leuke illustraties en grapjes, welke door het hele boek door te vinden zijn (de moppen over groente en fruit vond Thomas hilarisch!)

Onder bijvoorbeeld het kopje ‘eitje’ vind je diverse lekkere recepten met eieren. Je hebt per onderwerp dus meerdere bijpassende recepten.

Ook staat er voor kinderen heel veel extra informatie in. Het zijn dus niet alleen maar recepten. Ook komt er informatie over keukengerei aan bod, en hoe je bijvoorbeeld een recept nou precies moet “lezen”. Hierdoor is het voor kinderen heel goed te volgen (en voor ouders ook ;-))

Vooral de heerlijke toetjes en gebakjes zijn natuurlijk favoriet bij de kinderen. Met de Kerstdagen waren deze ook favoriet om te maken om mee te nemen naar familie toe.

Mijn zusje en ik hebben natuurlijk ons YouTube kanaal van De Boekenzusjes en wij hebben een heerlijk gerecht gemaakt uit dit gave kookboek. Je kunt de video hier bekijken.

In dit boek staan zoveel lekkere recepten, daar kan je met je kinderen volop mee aan de slag!

Informatie

Het grote kinderkookboek – Karin Luiten

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789021679860

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Karin Luiten

    Wat een superleuk filmpje! Dank, lieve zusjes!

    februari 17, 2020 at 11:44
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge